Агресивните действия на Русия подкопават евроатлантическата сигурност. Това се казва

...
Агресивните действия на Русия подкопават евроатлантическата сигурност. Това се казва
Коментари Харесай

НАТО: Агресията на Русия подкопава евроатлантическата сигурност

Агресивните дейности на Русия подкопават евроатлантическата сигурност. Това се споделя в признатата от НАТО декларация от 23 страници след първия ден на срещата на върха на Алианса в Брюксел.

В началото се акцентира, че " ние ще продължим да стоим един до друг и да действаме дружно въз основата на солидарността, на споделената цел и на заслужено шерване на тежестта ".

" Справедливо споделената тежест укрепва целостта, солидарността, доверието и способността на Алианса да извършва уговорките, заложени в Член 3 и Член 5 ", се отбелязва още в декларацията.

Страните членки заемат твърда позиция за Русия , обрисувайки в детайли враждебните дейности на Москва.

" Продължаваме да имаме вяра, че партньорството сред НАТО и Русия...е стратегическо скъпо. Но ние не можем и няма да позволим компромис по отношение на правилата, на които нашият Алианс и сигурността на Европа и Северна Америка се осланят. При актуалните условия ние съжаляваме, макар многократните апели на съдружниците и на интернационалната общественост към Русия да промени курса, че не съществуват условия за тези връзки ", написа в декларацията.

" Агресивните дейности на Русия, в това число опасността и потреблението на мощ за реализиране на политически цели, са провокации за Алианса и подкопават евроатлантическата сигурност и учредения на правила интернационален ред ", акцентират водачите.

В декларацията се подчертава, че " евроатлантическата среда на сигурност е по-малко постоянна и предсказуема вследствие на противозаконното и нелегитимно анексиране на Крим от Русия и на продължаващата дестабилизация в Източна Украйна ".

Алиансът също показва паника от дейностите на Иран в Близкия изток.

Ние сме обезпокоени от засилените от Иран ракетни тествания и от дестабилизиращите дейности на Ислямската република в Близкия изток, се отбелязва в декларацията.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР