Агресивната имперска политика на Русия в Украйна оставя съмнение за

...
Агресивната имперска политика на Русия в Украйна оставя съмнение за
Коментари Харесай

„Ние идваме!“: Осъждаме руската агресия в Украйна

Агресивната имперска политика на Русия в Украйна оставя подозрение за интернационално приетите граници и неизясненост до каква степен може да се има вяра на Москва при сключване на контракти.

Украйна е страна, приета от Руската Федерация, а през днешния ден това се отхвърля. В същото време се прегазват и споразуменията от Минск, по които Русия е страна.

Вчерашният акт на съветския президент Владимир Путин да признае „ независимостта “ на така наречен Донецка и Луганска национални републики в Източна Украйна, е продължение на 8-годишна конфликтна политика. Той бе наказан еднопосочно от целия свободен свят, както и в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации. България е заслужен член на фамилията на демократичните страни и стои зад независимостта на Украйна.

Движение „ Ние идваме! “ чака недвусмислено държание от българската изпълнителна, законодателна и президентска власт. Време е да се постави завършек на внимателните изявления на министъра на защитата и неутралната позиция на президента Радев, който разяснява свършените обстоятелства, а не интернационалния правов ред. Трябва да получим явен знак от министър-председателя и външния министър за единна българска позиция, която остро да осъди варварският боен акт и да даде да се разбере, че България има подготвеност незабавно да се включи към идните наказания, които ще бъдат наложени над Москва.

В Украйна живеят хиляди етнически българи, които също са изложени на риск и страната ни би трябвало да прояви подготвеност да предложи нужната помощ. Както при всеки боен спор в последно време, би трябвало да имаме подготвеност да посрещнем евентуална мигрантска вълна. Същевременно е належащо незабавно подсилване на защитата ни в региона на Черно море и целия югоизточен фланг на НАТО. Това са дейности от първостепенно значение за българската национална сигурност. Страната ни не е в обстановка на избор, а на незабавни дейности, които са в поддръжка на съюзническите ни отговорности и на сигурността на страната.

Десетилетията спокойно и проспериращо битие на европейския континент оставиха чувство, че това положение на нещата е вечно, защото страните обитават в добросъседство, почитание и съблюдават интернационалното право. След решението на Путин да признае „ независимостта “ на така наречен Донецка и Луганска национални републики в Източна Украйна и последвалото напредване на войски, би трябвало да си дадем ясна сметка, че се направи сериозна крачка за разрушение на следвоенния мир в Европа. Военните дейности се развиват на няколкостотин километра от България и съставляват директна заплаха от страна на нападателен режим, който пояснява суверени страни просто като територия и организира дейности с правото на мощния, а не със силата на правото. В тази обстановка всяко неутрално изчакване на събитията ще коства скъпо на България. Затова са нужни смели и виновни дейности, без значение от политическите рейтинги и публичните настроения.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР