Агитационни пликчета с хранителни продукти на Промяната“ и ДБ, съдържащи

...
Агитационни пликчета с хранителни продукти на Промяната“ и ДБ, съдържащи
Коментари Харесай

Торби с лъжи за предизборна употреба

Агитационни пликчета с хранителни артикули на „ Промяната “ и Демократична България, съдържащи шпек, кашкавал, сирене, лютеница „ Дерони “ и вафли „ Боровец “ провокираха скандал броени дни преди вота на 2 април.

Снимките, снимани в квартал Попишка, община Троян, бяха публикувани от локална медия, изпратени от възмутена читателка: „ Ей с това се пробват да ни купят да гласуваме за тях! Фалираха ни, дадоха обещание ни цех в региона, оказа се неистина, направиха цените в магазина по 3 и в този момент си мислят, че ще ни купят с шпек и лютеница “, написа читателката.

Публикувахме фотосите с „ въпрос “, защото не можехме да потвърдим, че цялостните торбички в действителност се закачат по дуварите от представители на обединението ПП/ДБ. Денонощие по-късно, вместо опровергаване обаче, представителите на обединенията, се оправдаха, че и ГЕРБ са правили по този начин.

Парадоксално е, че „ положителните сили “ в действителност се пробват да омаловажат неправилното си държание на пазар на гласове с хранителни артикули със остарял фалшив, на който още веднъж те бяха създатели. Преди тъкмо 2 години, през 2021 година още веднъж същите хора родиха подправена вест, че ГЕРБ вършат това, което те в действителност правят в този момент – раздават храни, с цел да накарат хора да гласоподават за тях.

Освен от представители на Демократична България, фотографията беше известна в средите на почитателите на Васил Божков и Къци Въпцаров.

Оказа се, че става дума за остарели фотоси, които нямат общо с предизборна акция, а са част от благотворителната самодейност „ Подари грижа за Коледа ” на пернишката конструкция на ГЕРБ. От партията бяха раздали 380 пакета с храни от първа нужда на нуждаещи се фамилии и това беше станало месеци по-рано, в седмицата преди Коледа, в миг, в който партията въобще не е била в предизборна акция.

Тогава водачът на младежите Георг Георгиев упрекна политическите съперници, че използват по неугледен метод една акция в помощ на бедните.

Изказа и страдание, че предизборната пропаганда е добила некултурен и неконструктивен тип. „ Това е истината, а „ борците за правдивост “ се пробват да я пречупят през личната им изкривена, манипулирана и лъжлива призма “, акцентира кандидат-депутатът.

Отделно покупките бяха с пари, които самата конструкция бе отделила, заявила и имаха явен генезис, което не се отнася за предизборните пропагандни торбички на коалиция ПП/ДБ, за които никой не е поел публична отговорност. Друга основна разлика е, че на сегашните торбички безусловно има посочен номер на бюлетината, с който би трябвало да се гласоподава.

 

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР