Агенцията за социално подпомагане приема заявления за еднократната помощ от

...
Агенцията за социално подпомагане приема заявления за еднократната помощ от
Коментари Харесай

Приемат заявления за подкрепа на ученици

Агенцията за обществено подкрепяне приема заявки за еднократната помощ от 300 лева за възпитаници. За идната образователна година ще има смяна - към този момент и родителите на възпитаници, записани във втори, трети и четвърти клас, ще имат право на финансова помощ, а освен родителите на възпитаници от първи и осми клас, както беше до момента. При тях еднократната помощ се резервира, заяви.

Корнелия е майка на възпитаник от първи клас. За да може да получи помощта от 300 лв., тя ще желае записка от учебното заведение, в което учи синът ѝ.

" Ще получим записка, доколкото знам. Поинтересувала съм се, че в действителност оферират, само че за момента не съм се задействала към момента по организацията на документи ", сподели тя.

" Всеки един, който желае, може да отиде в Дирекция " Социално подкрепяне " по местоживеене и да подаде заявление за прилагане на помощта. Срокът за подаване на тези заявки е 15 октомври. Достъпът до този тип помощ е без всевъзможни ограничавания, тъй че всички родители могат да аплайват ", съобщи общественият зам.-министър Мая Василева.

Заместник-министър Василева посочи, че единственият аршин е детето да върви на учебно заведение.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР