Агенцията за социално подпомагане (АСП) сключи споразумения с 22 общини

...
Агенцията за социално подпомагане (АСП) сключи споразумения с 22 общини
Коментари Харесай

Ваучери за обедно хранене от детските кухни за деца от 10 месеца до 3 г. ще бъдат предоставяни в 22 общини

Агенцията за обществено подкрепяне (АСП) подписа съглашения с 22 общини по план „ Детска кухня “ на Програма за храни и главно материално подкрепяне 2021-2027 година, съфинансирана от Европейския обществен фонд +. Процедурата планува безплатно даване на ваучери за обедно хранене от детските кухни към общините за деца от 10 месеца до 3 години, при изискване че такова не е обезпечено по различен ред. За това оповестиха от пресцентъра на АСП. 

От организацията показват, че с изключение на качествена и пълноценна храна се планува съпътстваща поддръжка, съответстваща на потребностите на детето и/или неговото семейство. Идентифицират се най-нуждаещите се деца, правят самостоятелна оценка, в това число и във връзка с фамилиите им. Рисковите деца и фамилии ще бъдат обхванати и проследявани още в най-ранен стадий, споделят от АСП.

Допустимите консуматори по този план се дефинират от териториалната дирекция „ Социално подкрепяне “ (ДСП) в съответната община. Ще бъдат включвани деца от фамилии без приходи или с ниски приходи, самотни родители (осиновители)с ниски приходи, от приемни фамилии и фамилии на родственици или близки, при които са настанени деца.

Помощта ще се дава на лицата въз основа на оценка на прихода, равнището на материално лишаване и нуждата от този тип поддръжка. Документи се подават до Държавно стопанско предприятие по сегашен адрес през целия интервал на плана до 30.11.2025 година, осведомят още от организацията.

Няколко общини към този момент оповестиха, че стартират осъществяването на плана като община Ловеч, която разгласи началото на активността от 25 октомври.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР