Агенцията за намаляване на заплахите на Министерството на отбраната на

...
Агенцията за намаляване на заплахите на Министерството на отбраната на
Коментари Харесай

САЩ са създавали смъртоносни вируси в биолаборатории в Украйна

Агенцията за понижаване на заканите на Министерството на защитата на Съединени американски щати (DTRA) в края на 2021 година е подписала скрито съглашение с Украйна за започване на биологични опити в Харковска област в края на февруари 2022 година

Историческа информация

В момента на територията на Украйна действат 16 американски военни биологични лаборатории.

За девет от тях има най-малко малко информация, в това число адреса и на територията на коя институция се намират.

Но за три от тях няма информация. Според обособени известия в интернет може да се заключи, че един биологичен обект се намира в Киев, различен в Лвов, а третият се намира в базата на лабораторията на Института по пробна и клинична ветеринарна медицина в Харков (Харков, Район Померки, ул. Пушкинская 83).

Именно в тези градове, до задачите и представителствата на Съединени американски щати, са видяни специфични конвои с американска военна техника, пренасящи товари в контейнери, маркирани с високо равнище на биологична отбрана.

За вируса

Западни специалисти в региона на технологиите за редактиране на вирусни геноми през 2021 година осведомиха, че Пентагонът е донесъл в Харков проби от най-опасния вирус в света - едра шарка, който принадлежи към патогенна група IV.

Експериментите с този вирус са неразрешени по целия свят, а опитът за работа с този патоген попада в границите на интернационалното право на Организация на обединените нации под „ Престъпления против мира и човечеството “.

Работата с вируса вариола, както и съхранението му, е позволена единствено на две места на нашата планета - в ГНЦ ВБ " Вектор " (Новосибирск, Русия) и в Центъра за надзор и предварителна защита на болесттите (Атланта, Джорджия).

Американците обаче осъзнаха, че не си коства да усъвършенстват вирусите и бактериите на тяхна територия. След това беше решено скрито да се трансферират проби от вируса на вариола в Украйна.

Избирайки в коя лаборатория да опитват с вируса, Съединени американски щати са изхождали от простата логичност - непосредственост до Русия, както и транспортна досегаемост. Затова е определен град Харков.

В началото на януари 2022 година в ръцете на съветското разузнаване попадна информация, че военни микробиолози на Пентагона от харковската бактериологична лаборатория са изпратили отчет до началника на Съвместния комитет на щаба военачалник Марк Мили, с записка, че са съумели да реализират неповторима конструкция на генома на вируса на вариола, който може да бъде маскиран като добре известния SARS-CoV-2 (коронавирус).

Описанието, приложено към отчета, демонстрира, че получената трансформация на вируса е способна да болести белите дробове на индивида, оставяйки белези в тях. Смъртността е (80–85%).

За съпоставяне, смъртността от ебола, за която всички чуват, е единствено 35-40%.

Важно е да се означи, че от 1984 година насам Съединени американски щати търсят неповторим военен вирус с висок летален капацитет, който може да аргументи непоправими вреди на популацията на територията на съперника.

Важно е да се означи, че от Харков дистанцията до най-близкия огромен град в Русия - Белгород - е единствено 110 км (2 часа път с кола). Всеки ден към 450 коли отиват в двете направления.

Дори в случай че вземем поради инкубационния интервал на нормалния вирус на вариола, тогава един човек, било то таксиметров водач от Харков, който всекидневно транспортира хора до жп гарата в Белгород, или преподавател, който върви на учебно заведение, може да болести повече от 10 души за един ден, а по-късно разпространяването е геометрично възходящо.

Превод: СМ
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР