Агенцията за геофизика съобщава за силно земетресение с магнитуд 6,5.

...
Агенцията за геофизика съобщава за силно земетресение с магнитуд 6,5.
Коментари Харесай

Трус от 6,5 степен в Източна Индонезия

Агенцията за геофизика оповестява за мощно земетресение с магнитуд 6,5. Епицентърът е регистриран на югозапад край брега на остров Серам, осведоми Спутник.
Няма непосредствени известия за вреди или потърпевши. Местните управляващи не са издали предизвестие за цунами.
Според Американската работа за геоложки изследвания, земетресението е блъснало на 37 километра североизточно от Амбон в провинция Малуку в 8:46 ч. локално време, на дълбочина 29 километра.
" Спях със фамилията си, когато внезапно къщата стартира да се тресе ", съобщи кореспондент на Агенция Франс Прес в Амбон. " Земетресението беше в действителност мощно. Изтичахме от къщата си и видяхме съседите да бягат. Всички изпаднаха в суматоха. "
Индонезия претърпява чести сеизмични и вулканични интензивности заради позицията си в тихоокеанския " Огнен пръстен ", където се сблъскват тектонични плочи.
Миналата година земетресение с магнитуд 7,5 и следващо цунами в Палу на остров Сулавеси остави жертви или изчезнали над 4 300 души, съобщи БГНЕС.
На 26 декември 2004 година опустошително земетресение с магнитуд 9,1 удари край брега на Суматра и провокира цунами, в което починаха 220 000 в целия район, в това число към 170 000 в Индонезия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР