Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ) влезе вчера в община

...
Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ) влезе вчера в община
Коментари Харесай

След сигнал на кмета Методи Байкушев: АДФИ влезе в община Благоевград, започват пълна проверка на движението на финансите години назад

Агенцията за държавна финансова ревизия (АДФИ) влезе през вчерашния ден в община Благоевград. Инспекторите стартират незабавна инспекция на извършените в общината публични поръчки и придвижването на финансовите потоци в последните няколко години, след сигнал на кмета Методи Байкушев, за съществуването на голяма финансова дупка в общинския бюджет.

Целево ли са разходвани средствата, с които е оперирала община Благоевград и от кое място се е получила голямата финансова дупка, има ли нарушавания или финансови закононарушения, за която приказва кметът Методи Байкушев в последните 2 месеца. Това е главната цел на проверката, научи Struma. com от свои източници.

Припомняме, че кметът на Благоевград разгласи, че финансова дупка приближава 51 млн. и общината е в безспорен финансов колапс. „ Направиха се големи разноски през тази година, само че не се усъвършенства живота на жителите. Оказа се, че парите за изборите, които са целеви средства от страната, ги няма. Трябваше да ги платим от настоящите приходи на общината. 1, 3 млн. лв. и товае най-малкото нещо.

Цялата финансова дупка приближава 51 млн. лв.. Говорим за финансова злополука. Това е два пъти от личните доходи на общината за една година “, съобщи на една от конференциите си благоевградският градоначалник, безапелационен, че ще изиска от институциите цялостна проверка на общинските финанси, освен това за години обратно.

АДФИ е институцията, която плаши всеки градоначалник в региона, защото инспекторите и ровят до най-малката детайлност, а не гледат единствено огромните разходи и придвижването на огромните пари. Проверяващите ще са в общината най- малко 2 седмици. Ще съобщим детайлности за изхода на инспекцията.

Петя Колева

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР