Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ) влезе в Министерството на

...
Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ) влезе в Министерството на
Коментари Харесай

По сигнал на Нинова започва финансова инспекция на Експо 2020 Дубай


Агенцията за държавна финансова ревизия (АДФИ) влезе в Министерството на стопанската система и промишлеността за инспекция на присъединяване на България в "Експо 2020 Дубай " по сигнал на вицепремиера Корнелия Нинова, който тя изпрати до прокуратурата за финансови злоупотреби, оповестиха от министерството на стопанската система.

АДФИ ще ревизира по какъв начин е подписан и изпълнен договорът и спомагателното съглашение за възлагане на публичната поръчка за подготовката и присъединяване на страната ни в Световното ревю в Обединените арабски емирства. Ще бъдат тествани и осъществените заплащания по контракта.

Финансовата ревизия ще продължи 30 работни дни, до 15 юни в това число.

Министър Нинова сезира прокуратурата за присъединяване на България в "Експо 2020 Дубай " през февруари, а при започване на март Специализираната прокуратура разгласи, че е образувала досъдебно произвеждане по сигнала.

Министерството на стопанската система и промишлеността съобщи на държавното обвиняване отчет от над 700 страници, в който е разказано по какъв начин на консорциума-организатор "България ЕКСПО 2020 " са изплатени предплатено 78 на 100 от средствата по контракта, който е за общо 6 720 000 лева, а редица действия не са изпълнени. Авансите са изплатени през 2019 и април 2021 година

Заключението на специалистите от министерството бе, че в събитието са потънали милиони левове от парите на българските жители.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР