Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ) откри сериозни нарушения за

...
Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ) откри сериозни нарушения за
Коментари Харесай

АДФИ откри нарушения при поръчки на пътни ремонти за над 710 млн. лева

Агенцията за държавна финансова ревизия (АДФИ) откри съществени нарушавания за действия по настоящ ремонт и поддръжка на пътища, предоставени от Агенция " Пътна инфраструктура " (АПИ) в разред със Закона за публичните поръчки. Това излиза наяве от прессъобщение на финансовото министерство.

Проверката е разпоредена от вицепремиера и министър на финансите Асен Василев. От нея излиза наяве, че спомагателни поправки на републикански пътища на стойност от над 718 млн. лева са предоставени на компании в нарушаване на закона.

" В обсега ѝ са тествани 95 броя спомагателни и изключителни задачи на обща стойност от 718 833 709 лева без Данък добавена стойност, квалифицирани от органите на ДНСК като „ главен ремонт “ по договорите за превантивно поддържане на републиканските пътища от АПИ ", се споделя в известието.

При 90 от тях са открити промени на договорите за поддръжка на пътища в нарушаване на Закона за публичните поръчки, като по този метод са били предоставени спомагателни действия, всъщност представляващи главен ремонт, които не са попадали в първичните разновидности на договорите.

По случая са формирани 69 акта на четирима чиновници на АПИ, които са подписали спомагателните задачи.

В началото на юни министърът на районното развиване Андрей Цеков смени двама от тримата членове на ръководството на АПИ и назначи нов ръководител на държавното дружество.

По-рано в четвъртък той разгласи, че ще стартират нови инспекции и по няколко други случая, свързани с пътищата, в това число инспекции за качеството на настилката на автомагистралите в страната и ревизия на договорите за възлагане на строителство на автомагистрала " Хемус ".
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР