Агенцията за авиационна безопасност на ЕС заяви във вторник, че

...
Агенцията за авиационна безопасност на ЕС заяви във вторник, че
Коментари Харесай

ЕС затвори европейското въздушно пространство за Боинг 737 MAX

Агенцията за авиационна сигурност на Европейски Съюз съобщи във вторник, че затваря европейското въздушно пространство за самолетите Боинг 737 MAX след двете съдбовни произшествия на модела в границите на пет месеца.
 

" EASA реши да приключи всички полетни интервенции на двата компрометирани модела ", заяви организацията.

Още през вчерашния ден етиопските авиолинии взеха решение техните самолети Боинг 737 МАКС 8 (Boeing 737 MAX 8) да останат на земята до второ разпореждане. Решението е взето след самолетната злополука с машина от този модел през вчерашния ден сутринта в Етиопия.
 

Етиопия, Китай и Индонезия стопираха полетите с Боинг 737 Макс 8 след злополуката с подобен модел аероплан в Етиопия. Разследващите откриха черната кутия, само че повода за случая към момента не е ясна.-->
 
В момента китайски компании имат към 60 сходни самолета. И карибската самолетна компания Кайман еъруейс краткотрайно спря полетите с двата си самолета от същия модел като разрушилия се в Етиопия.

Aкциите на " Боинг " поевтиняха с над 12 % . Възможно е това да е най-значителният им спад, откакто терористи врязаха два самолета в кулите близнаци на Световния търговски център в Ню Йорк Сити.

В неделя сутринта аероплан „ Боинг-737 ” пренасящ 157 индивида, в това число и осемчленния екипаж се е разруши наоколо до етиопската столица Адис Абеба. Сред починалите има жители на 35 страни.

„ Боинг е надълбоко тъжен от злополуката на Етиопските авиолинии. Основната ни задача в този момент е да подкрепим клиентите си ”, сподели представител на компанията.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР