Агенцията по заетостта ще предоставя от 6 юни интеграционна добавка

...
Агенцията по заетостта ще предоставя от 6 юни интеграционна добавка
Коментари Харесай

Украинци, започнали работа у нас, ще имат право на 356. лв. добавка за наем и сметки

Агенцията по заетостта ще дава от 6 юни интеграционна добавка за украински жители с краткотрайна протекция, които са почнали работа. Тя ще включва разноски за наем, режийни разноски и интернет в размер на 356.00 лева на месец за интервал до 3 месеца. Мярката е чест от плана " Солидарност”, финансиран посредством Оперативна стратегия " Развитие на човешките ресурси” 2014-2020.

Целта му е да се окаже поддръжка за бърза трудова интеграция на украинските бежанци. Безвъзмездната финансова помощ по плана е в размер на 46 594 860 лв. и планува погашение на средства на минимум 9 054 украински бежанци и техните фамилии.

Чрез включването си в плана украинските жители ще имат опция за приемане на психическа поддръжка, професионално насочване, трудово консултиране и обосноваване за започване на работа; включване в субсидирана претовареност на цялостно или ненапълно работно време на база минимална работна заплата за интервал до 3 месеца; приемане на поддръжка на работното място чрез обезпечен от работодателя ментор;

За да се възползват от тези услуги, както и от интеграционната добавка, украинските жители следва да се записват в дирекции " Бюро по труда” в цялата страна и на място да подават заявките си.

Работодателите, искащи да се включат в план „ Солидарност” и да наемат лица от целевата група, ще могат да подават заявление за включване в плана единствено посредством електронна платформа. В интервала на субсидираната претовареност те ще получават средства за хонорари на наетите украинци в размер на минималната работна заплата от 710 лева и дължимите осигуровки за сметка на работодателите

Предвидени са и тласъци за опазване на украинските жители на работа след интервала на субсидирана претовареност, покриващи разноските за всички дължими вноски за сметка на работодателя според трудовото законодателство, изчислени върху минимална работна заплата.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР