Агенцията по заетостта припомня, че регистрация в бюрото по труда

...
Агенцията по заетостта припомня, че регистрация в бюрото по труда
Коментари Харесай

Регистрираме се в Бюрото по труда във Варна без посещение на място

Агенцията по заетостта напомня, че регистрация в бюрото по труда може да се съобщи и по пощата, е-поща или онлайн/линк към банера в уеб страницата на АЗ „ Лесни стъпки за регистрация ”/ към бюрото по труда, в което търсещият работа желае да се записва по непрекъснат или сегашен адрес.

Онлайн регистрацията е налична посредством ЕДИНЕН портал за достъп до електронни административни услуги на ДА ЕУ, раздел „ Социални действия “/„ Безработица и поощряване на заетостта “.

За регистрация може да се употребява и електронната поща. Подробна информация е качена на формалната електронна страница на Агенцията по заетостта: https://www.az.government.bg/pages/lesni-stupki-za-registracia-v-buroto-po-truda-bez-registracia/

Напомняме, че в изискванията на изключително състояние бюрата по труда в цялата страна работят и не престават да одобряват клиенти в офисите си при засилени защитни ограничения, в това число и свързани със спазването на карантинния период за завърналите се в чужбина.

На всички лица, които се записват в бюрото по труда, в деня на регистрацията се предлага уместно за тяхното обучение и подготовка работно място, при съществуване на такова. В изискванията на изключително състояние също е налице търсене на работна мощ, а декларираните работни места са оповестени в уеб страницата на Агенцията по заетостта.

Особено значимо за лицата, които не употребяват електронните услуги на Агенцията по заетостта и/или на Национален осигурителен институт и не се възползват от отсрочените периоди, е да знаят, че би трябвало да плануват повече време за подаване в бюрото по труда на двете заявки за регистрация като безработни и за компенсации за безработица, както и да разполагат с документ за идентичност.

Информация по отношение на приемането на компенсации за безработица може да се откри на формалния уебсайт на Национален осигурителен институт, както и на посочените на него телефони.

Агенцията по заетостта осведоми своите сегашни и бъдещи клиенти, че със Закона за ограниченията и дейностите по време на изключително състояние, нормативно избраните периоди за обезпечените лица, каквито са множеството останали без работа, стопират да текат за интервала на изключителното състояние.

Заявления, тъжби и други документи по отношение на паричните компенсации могат да се подават по електронен път или посредством лицензиран пощенски оператор към съответното териториално отделение на Националния застрахователен институт.

Документите, в това число и за приемане на компенсации, ще се считат за подадени в период, ако са подадени до 14 дни след анулацията на изключителното състояние, оповестяват от Регионалната работа по заетостта във Варна. /chernomore.bg/
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР