Агенцията по рекламата във Великобритания ще разследва Ryanair след като

...
Агенцията по рекламата във Великобритания ще разследва Ryanair след като
Коментари Харесай

"Ваксинирай се и тръгвай": Реклама на Ryanair разгневи хората

Агенцията по рекламата във Англия ще проверява Ryanair откакто самолетната компания реши да популяризира евтините си полети за лятото със слогана "ваксинирай се и тръгвай ". Близо 1600 души са подали недоволство против рекламата.

Банерът на на уеб страницата на самолетната компания съдържа изображение на спринцовка и бутилка с надпис "ваксина ", дружно с лозунгите "резервирай лятото ", "ваксините идват " и "jab&go ", съпроводени от промоции за бюджетни полети.


Говорител на ASA съобщи пред CNN, че жалбоподателите възразяват, че рекламата "подвеждащо допуска, че имунизацията ще бъде сполучливо публикувана измежду популацията до пролетта/лятото и че до тогава рестриктивните мерки за пътешестване няма да се ползват ".

Те също по този начин намират рекламата за "обидна и безотговорна ": "Според тях тя банализира резултата на пандемията върху индивидите и обществото ", прибавя той.

ASA стартира публично следствие на самолетната компания и ще разгласява констатациите "след време ", съобщи представителят.

От Ryanair към момента не са коментирали обвиняванията.

Ваксинацията към този момент стартира в Европа и в Съединени американски щати, само че евентуално е по-голямата част от популацията да би трябвало да чака месеци, преди да получи своята доза от имунизацията. За жителите на други страни чакането може да бъде още по-дълго.

Авиационната промишленост е мощно наранена от пандемията, като самолетните компании се пробват да примамят клиентите да пътуват на фона на законовите ограничавания за пътешестване и нежеланието на хората да летят.

Много самолетни компании към този момент са банкрутирали, а докладите за облагите и загубите за третото тримесечие на 2020 година разкриват степента, до която останалите самолетни компании са осакатени от пандемията.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР