Агенцията по приходите увери, че и-мейлите, изпращани от тях до

...
Агенцията по приходите увери, че и-мейлите, изпращани от тях до
Коментари Харесай

НАП: И-мейлите,са изпращани до клиентите ни не са заразени с вируси

Агенцията по приходите увери, че и-мейлите, изпращани от тях до клиентите им не са инфектирани с вируси и системите им не са атакувани. Това съобщи Росен Бъчваров от Национална агенция за приходите във връзка блокиралия телефон на актрисата Гергана Стоянова след отваряне на линк, пратен от организацията, оповестява бТВ.

Тя описа, че е получила мейл от Национална агенция за приходите, съдържащ персоналните й данни и тези на компанията й. В писмото пишело, че в случай че не отвори линка предстои на наказване. „ Имаше линк, който да покаже поканата, а при отваряне изиска ключова дума. Въведох случайна ключова дума и телефонът ми блокира напълно ”, разяснява тя.

По-късно станало ясно, че писмото е същинско и е изпратено от Национална агенция за приходите, а съгласно Бъчваров блокирането на телефона е съвпадане.

„ Ние пращаме мейли с електронни подписи, тъй като връчването на бумаги е значимо. За последните месеци сме изпратили 30-40 000 писма. Има персонални данни и линк за формалния документ. Няма връзка сред казуса с телефона на Гергана с вируси или нещо, изпратено от Национална агенция за приходите. Тук става дума за съвпадане. Изследвахме всички известия и няма данни за каквито и да е болести ”, успокои той. 

По думите му в случай че средата онлайн продължава да е по този начин враждебна, то само че организацията ще се наложи да мисли нов метод да предложения клиентите си – да вземем за пример човек да се записва някъде в уебсайт на Национална агенция за приходите и по този начин да се отстрани сходен риск. ”
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР