Агенцията отбелязва, че това може да се разглежда като потенциален

...
Агенцията отбелязва, че това може да се разглежда като потенциален
Коментари Харесай

Киев твърди, че е свалил руска хиперзвукова ракета Кинжал с американски Пейтриът

Агенцията отбелязва, че това може да се преглежда като евентуален сериозен неуспех на акцията на Кремъл за въздушни удари от далечно разстояние.

Ракетите " Кинжал " са едно от шестте оръжия от " ново потомство ", показани от президента Владимир Путин през 2018 година, когато съветският президент се похвали, че тези ракети не може да бъдат свалени от нито една от задграничните системи за противовъздушна защита, напомня Българска телеграфна агенция.

Командващият украинските военновъздушни сили военачалник Микола Олесчук заяви, че ракетата " Х-47 Кинжал " е била свалена в четвъртък вечерта над регион наоколо до Киев от американска система за противовъздушна защита " Пейтриът ".

" Поздравявам украинския народ с това историческо събитие. Да, ние свалихме " несравнимия " Кинжал ", съобщи той.

Киев отхвърли достоверността на думите на Евгений Пригожин, че ще изтегли силите на " Вагнер " от Бахмут

Украинската войска отхвърли достоверността на думите на Евгений Пригожин, че идната седмица ще изтегли наемниците от ръководената от него частна военна компания " Вагнер " от обсадения град Бахмут, съобщи ДПА.

" Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) не виждат никакви признаци за идно евакуиране на съветските наемници от Бахмут ", съобщи представителят на украинското военно разузнаване Андрий Черняк.

" Тези изказвания бяха направени по отношение на това, че (Пригожин) не може да извърши още едно заричане - да завземе Бахмут до 9 май ", сподели Черняк пред украинската осведомителна организация РБК-Украйна. Пригожин просто се пробва да трансферира отговорността на различен, добави представителят на украинското разузнаване.

Освен това Украйна оспори изказванието на Пригожин, че съветските сили страдат от липса на муниции. " Само през днешния ден в Бахмут и покрайнините му бяха изстреляни 520 снаряда от разнообразни типове артилерия ", уточни Черняк.

Според украинското разузнаване Пригожин се пробва да изясни огромния брой загуби измежду наемниците му, които дават над 100 жертви дневно, с неналичието на муниции. " Без муниции моите момчета ще претърпят ненужни загуби. Поради това ние ще се изтеглим от град Бахмут от 10 май ", съобщи през вчерашния ден Пригожин.

Междувременно съветското министерство на защитата съобщи, че съветските войски не престават настъплението си в разнообразни елементи на града, добавя ДПА. " Щурмовите войски не престават нападенията си в западната част на Артьомовск (руското наименование на Бахмут- бел. ред.) в Донецка област ", съобщи военното ведомство, като добави, че те са подкрепяни от войски за противовъздушна защита.

Освен това съветското министерство на защитата съобщи, че през последното денонощие в Херсонска област са били свалени два изтребителя Су-25 на украинските военновъздушни сили, отбелязва ТАСС. Системите за Противовъздушна отбрана на съветската войска са прехванали и 14 дрона.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР