Агенцията отбелязва, че след началото на конфликта в Украйна страните

...
Агенцията отбелязва, че след началото на конфликта в Украйна страните
Коментари Харесай

Излишъкът от украинско зърно в Европа може да доведе до смяна на правителства

Агенцията отбелязва, че след началото на спора в Украйна страните от Източна Европа са станали претоварна точка за превозване на селскостопански артикули от Украйна, само че зърното съвсем не се изпраща в най-бедните страни, а се открива в хранилища, които са към този момент съвсем цялостни.

Bloomberg акцентира, че в началото страните от Европейски Съюз са се запасили със зърно заради опасността от дефицит на фона на спора в Украйна, само че след подписването на договорката за зърно, спадащото международно търсене и рекордната годишна продукция в Русия, цените на селскостопанските артикули паднаха.

Това докара до понижаване на цената на продукцията на фермерите в Източна Европа, до момента в който разноските им за торове и електрическа енергия продължиха да порастват.

Според анализаторите на организацията, в случай че размерът на украинските доставки за Европейски Съюз не бъде стеснен, това може да докара до " протести " на фермерите. По-специално, неотдавна група недоволни фермери хвърлиха яйца по полския министър на земеделието Хенрик Ковалчик, който още през лятото посъветва производителите да не продават...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР