Агенция Стандард енд Пуърс повиши с една степен суверенния дългосрочен

...
Агенция Стандард енд Пуърс повиши с една степен суверенния дългосрочен
Коментари Харесай

Стандард енд Пуърс повиши кредитния рейтинг на Португалия до ВВВ- със стабилна перспектива



Агенция " Стандард енд Пуърс " увеличи с една степен суверенния дълготраен рейтинг на Португалия до " ВВВ- " от " ВВ+ ", като в това време резервира постоянна вероятност за рейтинга на страната.

Кредитната организация цитира като причина за това свое решение усъвършенстваните прогнози за португалския стопански напредък, очаквай повишаване на Брутният вътрешен продукт на страната с по 2% за всяка една година през интервала сред 2017-а и 2020-а година.

Възходящата кредитна проверка се дължи и на направеният от управляващите в Лисабон напредък във връзка с понижаване на бюджетния недостиг.

" Стандард енд Пуърс " също по този начин има вяра, че има намаляване на рисковете от значително утежняване на португалските външни финансови условия. Според кредитната организация Португалия ще продължава мощното си експортно развиване през интервала 2017-а - 2020- година при липса на външни шокове.

Португалският банков бранш ще продължава да поставя старания за възстановяване на своята доходност и дейно, счита една от трите водещи кредитни организации.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР