Агенция СинхуаОпитвайки се да прикрият отговорността на Вашингтон за провокирането

...
Агенция СинхуаОпитвайки се да прикрият отговорността на Вашингтон за провокирането
Коментари Харесай

Синхуа: Америка, империята на лъжите

Агенция Синхуа

Опитвайки се да прикрият отговорността на Вашингтон за провокирането на рецесията в Украйна, някои американски политици и медии в последно време фабрикуват подправени информации за спора, с цел да заблудят света и да обвинят Китай, разкривайки за следващ път същността на Америка като империя на лъжите.

За да запазят своята надмощие, Съединените щати са принудени да изобретяват неистини. Те варират от претекста за нашествието в Ирак през 2003 година до дезинфорвацията за " колапса на здравната система на Куба в пандемията ".

Америка играе същите номера и за сметка на Китай. За да сдържат Китай, Съединени американски щати му лепнаха обвинявания в " геноцид " и " насилствен труд " и дефинираха твърдите дейности на Пекин в отбрана на законните му ползи като " нападателна дипломация " и " икономическа насила. "

Съединени американски щати от дълго време са впрегнали своята пропагандна машина, с цел да популяризират лъжите си. От киното до медиите, през НПО-тата до онлайн спамърите, другите елементи на американската пропагандна верига се допълват взаимно в опитите си да индоктринират хората по света с кухи и идеологически обременени лозунги и заблуди.

Един от хората, които схващат това доста добре, е Джулиан Асандж. Основателят на Уикилийкс е застрашен от доживотна присъда - и даже може и да бъде похитен или премахнат от Централно разузнавателно управление на САЩ - поради това, че изобличи военните закононарушения на Съединени американски щати в Афганистан и Ирак и грубата им интервенция във вътрешните работи на други страни.

Известно време Китай беше главната цел на очернящата акция, водена от Империята на лъжите, по време на която държавното управление на Съединени американски щати, политически групи и медии разпространяваха откровени неистини.

Например, новинарски организации, ръководени от U.S. Агенцията за световни медии са инструктирани да създават подправени новинарски известия на десетки езици за Синдзян-уйгурския самостоятелен регион на Китай. Тази организация също по този начин координира и медийните мрежи в съюзническите на Съединени американски щати страни, които популяризират тази дезинформация.

Американските медии омаловажават или изцяло пренебрегват информацията на Китай по отношение на Синдзян-уйгурския регион, до момента в който в това време обезпечават техническа помощ на антикитайските сили да популяризират подправена информация, обвързвана с района. Тези дейности са също по този начин финансирани от държавното управление на Съединени американски щати.

Лъжите са си неистини, без значение по какъв начин са маскирани. Колкото повече Вашингтон се пробва да изкриви облика на Китай, толкоз повече доверието в Съединени американски щати се пропуква. И както рецензиите против нарушаванията на интернационалното право и човечеството от страна на Вашингтон се усилват, моралният фалит на Съединени американски щати става все по-видим.

Превод и редакция: Епицентър.БГ

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР