Агенция Пътна инфраструктура ще използва експертизата на учените за превенция

...
Агенция Пътна инфраструктура ще използва експертизата на учените за превенция
Коментари Харесай

АПИ разчита на експертизата на учените за превенция на свлачищата

Агенция " Пътна инфраструктура " ще употребява експертизата на учените за предварителна защита на свлачищните и срутищните процеси.

Председателят на Управителния съвет Георги Терзийски и проф. Олег Асенов, член на УС, разискаха с представители на университетските среди от Геологическия институт при Българска академия на науките, Университета по архитектура, строителство и геодезия, Минно-геоложкия университет " Св. Иван Рилски " и Висшето транспортно учебно заведение " Тодор Каблешков " опциите за разширение на съдействието. Целта е при осъществяването на ограниченията, които всекидневно се подхващат за преодоляване на геодинамичните процеси, да се употребява практичния механически опит на университетските среди.

В тази връзка учените ще подкрепят АПИ в актуализиране на съществуващите процедури и методики за оценка и предварителна защита на риска. По този метод чиновниците на районните пътни служби и на поддържащите компании, обхождайки секторите в дефилетата и планинските региони, с предпоставки за свлачищни и срутищни процеси, ще могат по-лесно и бързо да вършат мониторинг с предпазен резултат.
 АПИ: Затваряме пътища при заплаха от свлачища
АПИ: Затваряме пътища при заплаха от свлачища

Служители обхождат трасетата

В началото на седмицата ръководителят на УС на АПИ Георги Терзийски разпореди на регионалните пътни ръководства и на поддържащите компании да правят непрекъснати обходи на трасетата, на които има заплаха от срутване на скална маса от изобилните превалявания от дъжд и сняг в последните седмици, интензивното снеготопене и огромните температурни амплитуди. Работата им се подкрепя и от екипите на тол контрола.

При определяне на заплаха от огромни срутища превантивно , с цел да се подсигурява сигурността на пътуващите.
 Борисов желае сензори за сериозните срутища в страната
Борисов желае сензори за сериозните срутища в страната

Правителството отпуска 15 млн. лева за последствията от последните бедствия
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР