Агенция Пътна инфраструктура“ санкционира строителя на АМ Европа“ в участъка

...
Агенция Пътна инфраструктура“ санкционира строителя на АМ Европа“ в участъка
Коментари Харесай

АПИ санкционира строителя АМ „Европа“ от ГКПП „Калотина“ до Драгоман

Агенция „ Пътна инфраструктура “ глоби строителя на Автомагистрала „ Европа “ в сектора от Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Калотина “ до Драгоман за неприятната краткотрайна организация на придвижване в правата, оповестяват от пътната организация за Moreto.net.

По предписание на ръководителя на Управителния съвет на АПИ Тодор Василев инспектори от дирекция „ Анализ на риска и действен надзор “ в организацията направиха инспекция след продължаващите сигнали за неприятна краткотрайна организация и сигурност на придвижването в сектора и основаните предпоставки за пораждане на пътни произшествия.

Съставен е акт по Закона за пътищата - член 54, алинея 1 по отношение на член 53, алинея 1, т. 4. Санкцията е сред 3 000 лева и 8 000 лева

Извършената инспекция е открила редица нередности като изчезнала или погрешно положена хоризонтална маркировка, изчезнали или нечисти пътни знаци, както и необезопасени сектори, на които се работи. Констатирано е, че строителят не извършва отговорностите си според контракта за въвеждане на краткотрайната организация и обезпечаване на сигурността на придвижването.

Пътната сигнализация не е изпълнена в цялостен размер според утвърждения работен план за краткотрайна организация и не се поставят нужните грижи за редовността и поддържането на пътната сигнализация.

АПИ ще изиска от консултанта и строителя в къс период да изпълнят в целокупност утвърждения план за краткотрайна организация и сигурност на придвижването. Възложено е на ръководителя на екипа за ръководство на плана и на изпълнителя на строителния контрол да правят всекидневен надзор на редовността и поддържането на краткотрайната организация на придвижване.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР