Агенция „Пътна инфраструктура” призовавана шофьорите да не тръгват с летни

...
Агенция „Пътна инфраструктура” призовавана шофьорите да не тръгват с летни
Коментари Харесай

234 снегорина ще чистят София през зимата


Агенция „ Пътна инфраструктура” призовавана водачите да не потеглят с летни гуми към планинските проходи

234 снегорина би трябвало да бъдат в подготвеност на територията на столицата за зимния сезон. Това сподели кметът на София Йорданка Фандъкова, оповестява „ Фокус “. Фандъкова посочи, че ще има 53 снегорина на територията, която е отвън градската част по републиканските и общинските пътища.

„ Има спомагателна техника. 52 броя спомагателна техника за града и 14 броя спомагателна техника за зоните към София. От 23 октомври започнаха инспекции на сътрудниците от Столичния инспекторат за готовността на почистващите компании за зимния сезон. Вече са тествани две от компаниите. Общо на 8 зони е разграничена София, настрана от това имаме и зони за общинските пътища и онази част от републиканската мрежа, за която дава отговор Столична община “, посочи Йорданка Фандъкова.

Междувременно Агенция „ Пътна инфраструктура” приканва на водачите да не потеглят с летни гуми към планинските проходи, тъй като прогнозата на синоптиците планува утежняване на времето и снеговалежи.

От АПИ допълват, че пътноподдържащите сдружения са подготвени да реагират незабавно и да обработят настилките, с цел да се обезпечи безвредното пътешестване на водачите – в опорните пунктове има нужните количества сол, пясък и химикали и машини за посрещане на първия сняг.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР