Агенция Пътна инфраструктура“ предприе активни действия за подготовката на проекти

...
Агенция Пътна инфраструктура“ предприе активни действия за подготовката на проекти
Коментари Харесай

АПИ ще кандидатства с проекти в партньорство по Програма „Развитие на регионите“ 2021-2027 г.

Агенция „ Пътна инфраструктура “ предприе дейни дейности за подготовката на планове в партньорство, с които да кандидатства за финансиране по приоритет 2 на Програма „ Развитие на районите “ 2021-2027 година, където свързаността е от стратегическа значимост, оповестяват от пътната организация.

Основен метод по програмата е териториалните органи на районно и общинско равнище в разговор и съдействие с локалните общности да вземат участие във образуването и реализирането на визията за социално-икономическо развиване в обитаемоте места /т. нар. метод „ отдолу-нагоре “/.

Приоритет на Програмата „ Развитие на районите “ 2021-2027 година е осъществяване на планове за интегрирано градско и районно развиване с фокус върху 50-те общини в шестте района за развиване.

В момента АПИ е в развой на идентифициране на евентуални сътрудници за осъществяването на интегрирани планове, според условията на програмата. Провежда се дейна преписка, разисквания, образуване на срещи с голям брой общини и неправителствени организации. Целта е ясно дефиниране на идея за интегрирани териториални вложения и подписване на партньорски съглашения.

Срокът за подаване на квалифицираните концепции към Регионалните препоръки за развиване е краят на септември 2023 година Агенция „ Пътна инфраструктура “ благодари на всички общини, декларирали подготвеност за тясно съдействие и общи дейности за по-силно развити райони.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР