Агенция Пътна инфраструктура“ и Т-СМАРТ ГЛОБАЛ“ ЕАД сключиха договор, с

...
Агенция Пътна инфраструктура“ и Т-СМАРТ ГЛОБАЛ“ ЕАД сключиха договор, с
Коментари Харесай

АПИ и „Т-СМАРТ ГЛОБАЛ“ ЕАД сключиха договор за електронно събиране на пътни такси

Агенция „ Пътна инфраструктура “ и „ Т-СМАРТ ГЛОБАЛ “ ЕАД подписаха контракт, с който се дава опция на сдружението откакто реализира оперативна съгласуемост с електронната система за таксуване да стартира да дава услуги, свързани със събирането на пътни такси за изминато разстояние посредством бордови устройства и GPS тракери. Това е третият подред сходен контракт, които се подписва в последната половин година.

Подписаният от ръководителя на Управителния съвет на АПИ инж. Ясен Йорданов и от изпълнителните шефове на „ Т-СМАРТ ГЛОБАЛ “ ЕАД Христо Даскалов и Ангелина Тодоров, контракт е част от втория стадий от Общите условия за електронно събиране на пътни такси. С него се дава опция за пускане на процедура по доказване на оперативна съгласуемост. Дружеството е вписано като народен снабдител на услуги в Националния електронен указател на националните снабдители на услуги за електронно събиране на такса за изминато разстояние на 11 май 2022 година, само че досега процедурата не беше достигнала до стадий сключване на контракт. След като той към този момент е реалност ще може да се пристъпи към интеграционния развой. Дружеството ще би трябвало да премине сполучливо серия от проби в период до една година, след което контрактът ще влезе в действие на стадий техническото опериране и компанията ще може да дава услуги на ползвателите на платената пътна мрежа.

„ Т-СМАРТ ГЛОБАЛ “ ЕАД е петото сдружение, с което Агенцията подписва контракт за даване на услуга за електронно събиране на пътни такси и третото в последните шест месеца. На 15 септември м. година АПИ подписа контракт с „ Тол България “ ЕООД, а на 14 ноември м. година и с „ НИПО ЕЛЕКТРОНИКС “ ООД. След сполучливо прекосяване на серия от проби в период до една година договорите с сдруженията ще влязат в действие в региона на техническото опериране и те ще може да дават услуги на водачите.

До момента с два национални снабдители на услуги - „ Интелигентни Трафик Системи “ ЕАД и „ Диджитол Смарт Инфраструктура “ АД, е реализирана оперативна фаза и сдруженията оферират продажбата на пътни такси - е-винетка и тол.

*Източник: www.api.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР