Агенция Пътна инфраструктура (АПИ) няма нужда от това да бъде

...
Агенция Пътна инфраструктура (АПИ) няма нужда от това да бъде
Коментари Харесай

Шишков: Магистралите са ни важни, трябва да ги строим

Агенция " Пътна инфраструктура " (АПИ) няма потребност от това да бъде разформирована, а да бъде подкрепена, съобщи пред Българска национална телевизия служебният районен министър арх..

" Когато има задълбочена работа сред управлението на Министерство на регионалното развитие и АПИ, могат да се случват нещата, само че някой би трябвало да подреди нещата, а освен да подлага на критика. В момента инхаус процедури не се организират ", сподели Шишков.

Той изясни, че тематиката за пробите и излезлите резултати от тях станали мотив за политическо обстрелване сред партиите в предизборната акция. Взимането на пробите е главно и с единствената цел да знаем пътищата в какво положение са и какви поправки да се плануват. Основният проблем на пътищата е методът, по който са строени и са ремонтирани, посочи Шишков.

" След 10-15 дни ще създадем по този начин, че да обобщим резултатите от проверките и ще дадем явен логаритъм на идващия постоянен кабинет, с цел да може да ремонтира автомагистралите ", увери арх..

За Великден Министерство на регионалното развитие има упоритостта да пусне придвижването в две елементи на две автомагистрали от  " Ботевград-Мездра " и една измъчена автомагистрала - автомагистрала " Европа "  и частта, която е директно преди Граничен контролно-пропусквателен пункт " Калотина ". Много е значимо да строим повече автомагистрали, настоя районният министър.

Трябва да се промени икономическият механизъм, по думите му. Според него част от автомагистралите би трябвало да бъдат строени на концесии, тъй като по този начин няма да се харчат големи средства от бюджета на страната. Тунелът под Петрохан и автомагистрала " Рила " могат да бъдат осъществени през концесия.

За увеличението на ТОЛ таксите, Шишков съобщи, че тол таксите ще бъдат вдигнати, само че ще има разнообразни ставки за превозвачите. В момента се почиства справедливият механизъм за ТОЛ таксите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР