Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите да подготвят автомобилите си за

...
Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите да подготвят автомобилите си за
Коментари Харесай

АПИ: Шофьорите да подготвят колите си за зимата възможно най-скоро

Агенция „ Пътна инфраструктура “ моли водачите да приготвят колите си за зимата, колкото е допустимо по-скоро. Това оповестиха от пресцентъра на институцията.

Всички знаци с опция за отдалечено изменение на 19 ноември - Световният ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни катастрофи, ще бъдат с зов към водачите ще карат деликатно и рационално, тъй като сигурността при пътуването е най-важна.

Агенция „ Пътна инфраструктура “ моли водачите, които към момента не са сменили летните гуми със зимни и не са подготвили колите си, да го създадат колкото се може по-скоро. Прогнозата на синоптиците за идващите дни е за понижениe на температурите и на доста места при започване на новата седмица се чака дъждът да премине в сняг. Шофьорите на тежкотоварни транспортни средства и на леки коли е належащо да потеглят на път единствено с подобаващи гуми, да карат със съобразена скорост и нараснало внимание, спазвайки отдалеченост и напътствията на „ Пътна полиция “.

Блокирането на придвижването от коли, които не са готови за зимни условия, затруднява работата на снегопочистващата техника и попречва пътуването на всички останали водачи.

27-те регионални пътни ръководства и снегопочистващите компании работят на 24-часов режим и са в подготвеност за поддържане на републиканската пътна мрежа при снеговалеж.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР