Агенция „Пътна инфраструкттура“ (АПИ) стартира обществена поръчка за изработването на

...
Агенция „Пътна инфраструкттура“ (АПИ) стартира обществена поръчка за изработването на
Коментари Харесай

Ремонтират три тунела на Хемус и Тракия за над 1 млн. лв.

Агенция „ Пътна инфраструкттура “ (АПИ) започва социална поръчка за изработването на механически планове при ремонтно-възстановителните работи на тунелите „ Топли дол “ и „ Правешки ханове “ по Автомагистрала „ Хемус “ и на „ Траянови врата “ на Автомагистрала „ Тракия “. Съоръженията са част от трансевропейската пътна мрежа (TENT-T). Индикативната стойност на поръчката е 1 010 700 млн. лева без Данък добавена стойност и се финансира от бюджета на АПИ .
Обществената поръчка е в три обособени позиции за всяко от оборудванията.
В обособена позиция №1 е изработването на механически план при ремонта на тунел „ Топли дол “ при км 39+562 на Автомагистрала „ Хемус “. Стойността й е 350 хиляди лева без Данък добавена стойност. Съоръжението е въведено в употреба през 1985 година и е с дължина 883 м.
Втората обособена позиция е за планиране на ремонта на тунел „ Траянови врата “ при км 53+297 на Автомагистрала „ Тракия “. Стойността й е 340 хиляди лева без Данък добавена стойност. Съоръжението е въведено в употреба през 1985 година и е с дължина 720 м.
Третата обособена позиция - за планиране на ремонта на тунел „ Правешки ханове “ при км 54+672 на Автомагистрала „ Хемус “, е на стойност 320 700 лева без Данък добавена стойност. Съоръжението е въведено в употреба през 1999 година и е с дължина 834 м.
Всеки от трите механически плана включва осъществяване на разбор на риска, геодезически измервания, градивно проучване на съответния тунел, при нужда осъществяване на инженерно-геоложки изследвания и показване на механически отчет с планово предложение за ремонтно-възстановителни работи на тунелното оборудване. Целта е да се плануват всички нужни ограничения и мероприятия, които би трябвало да се изпълнят на оборудванията, в сходство с условията на Наредбата за механически правила и правила за планиране на пътни тунели, прецизират още от АПИ.
Срокът за подаване на офертите е до 21 май 2018 г.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР