Агенция Митници“ утвърди механизъм, съгласно който ще докладва на Европейската

...
Агенция Митници“ утвърди механизъм, съгласно който ще докладва на Европейската
Коментари Харесай

Гражданите вече могат да подават сигнали директно към Европрокуратурата

Агенция „ Митници “ утвърди механизъм, според който ще рапортува на Европейската прокуратура информация за закононарушения от нейна подготвеност.

Освен това е обезпечена опция за жителите да пращат сигнали към Европрокуратурата непосредствено.

Механизмът подсигурява, че когато при образуването или в хода на водено досъдебно произвеждане, без значение на кой стадий, се реши, че са налице данни за закононарушения от компетентността на Европейската прокуратура, същите ще бъдат обработени по съответния ред и ще ѝ бъдат неотложно предоставени.

Също по този начин са въведени и гаранции за бързото култивиране, инспекция и изпращане „ без ненужно закъснение “, както на данни за незаконни действия, получени от други държавни институции, организации, жители, групи от жители и т.н, по този начин и на данни, открити в резултат на осъществяване на функционалностите и дилемите, предоставени на Агенция „ Митници “ по закон.

Комуникацията ще се реализира посредством предпазен информационен канал до централата на Европейската прокуратура в Люксембург.

Механизмът, въведен посредством вътрешни правила, е създаден според наредбите на Регламент (ЕС) 2017/1939 от 12 октомври 2017 година за определяне на засилено съдействие за основаване на Европейска прокуратура.

Нотификацията на Агенция „ Митници “ стана посредством Министерство на правораздаването по искане на Европейската прокуратура. Другите органи, които имат такава нотификация са Министерство на вътрешните работи и Върховната касационна прокуратура.

Освен посредством нотифицираните институции жителите имат опция да подават сигнали към Европейската прокуратура и непосредствено.

Подробна информация на български език, както и нужният формуляр, може да бъде открита.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР