Агенция Митници е постигнала много добри резултати в борбата с

...
Агенция Митници е постигнала много добри резултати в борбата с
Коментари Харесай

Асен Василев: Обвиненията срещу Петя Банкова трябва да бъдат доказани в съда

Агенция " Митници " е постигнала доста положителни резултати в битката с контрабандата, а обвиняванията против шефката на организацията Петя Банкова би трябвало да бъдат потвърдени в съда, твърди финансовият министър в оставка Асен Василев. Той дефинира като " мутренски подходи " заканите против основния секретар на Министерство на вътрешните работи самичък да си подаде оставката.
Прочетете още
Дни след арестите в Агенция " Митници " министърът регистрира:

" Агенция " Митници " реализира доста положителни резултати в битката с контрабандата, рекордно количество хванати опиати. Знаете, че госпожа Банкова по външен сигнал уволни 20 чиновници. Това, което имаме като противоположна връзка, е, че в действителност последните две седмици нямаме сигнали от водачи да са им желани подкупи на митницата ", сподели Асен Василев, представен от Българска национална телевизия.

Според Асен Василев информацията, която основният секретар на Министерство на вътрешните работи изнесе - че е бил заплашван, с цел да се откаже от поста си, се отнася за метод, който е безусловно неприемлив в естествена европейска страна.

" Това са мутренски подходи. Ако някой има действителни доказателства против господин Коцев, тези доказателства би трябвало да се потвърдят в съд и съдът да го в профил. Прибягването до мутренски подходи, където той е заплашван самичък да си подаде оставката, най-логически на мен ми приказва, че доказателства за неговото премахване няма. Има опити за заплашване ", сподели министърът на финансите в оставка.

За Георги Гвоздейков, който реши да остане и в служебния кабинет като транспортен министър, Василев разяснява:

" Всеки си има глава на раменете. Политическа партия също по този начин си има правилник, който споделя, че едно такова оставане, което не е в съгласие със структурите на Политическа партия - националния съвет, води до автоматизирано изключване от партията. "

Плановете за след изборите: България да бъде естествена европейска страна.

" По този път ще търсим съидейници, тъй като нямаме 51 % от вота ", уточни финансовият министър в оставка.

" Ние показахме доста ясни условия, те са записани в меморандума какво би трябвало да се случи оттук насетне. Основното нещо е един път вечно да махнем авансово нагласените мачове в страната. Всеки, който желае да поддържа това и го показва освен на думи, а с действително гласоподаване в Народното събрание и действителни дейности, е добре пристигнал сътрудник ", по този начин Василев отговори на въпроса с кого ще бъдат след изборите.

Финансовото положение на страната е положително, съобщи той и добави, че приходите са тъкмо каквито са планувани в бюджета, а разноските се правят прецизно по закона.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР