Агенция ФокусБунтовните тори се опълчиха на заплахите на Борис Джонсън

...
Агенция ФокусБунтовните тори се опълчиха на заплахите на Борис Джонсън
Коментари Харесай

Independent: Планът за Брекзит на Борис Джонсън е в пламъци: Oпозицията победи правителството с 327:300 гласа

Агенция Фокус

Бунтовните тори се опълчиха на заканите на Борис Джонсън да бъдат извадени от листите за идващите избори и се съюзиха с опозицията, с цел да осуетят проектите за Брекзит на правителсвото в историческо гласоподаване в Камарата на общините във вторник вечерта, написа английското ляво-либерално издание Independent.

Бунтовниците гласоподаваха с 327 на 300 гласа за вдишване на контрола върху дневния ред на Народното събрание в сряда, с което отвориха вратата за внасяне на законопроект, който ще предотврати опцията министър председателят да форсира страната отвън Европейски Съюз на 31 октомври без договорка.

По-рано същата вечер депутатът от Консервативната апртия Филип Лий трагично пресече залата пред очите на Джонсън, с цел да седне при Либерал-демократите, с което остави държавното управление без болшинство.

Министър-председателят, от своя страна, увери, че ще внесе искане за предварителни избори на 14 октомври, а от Лейбъристката партия оповестиха, че може да гласоподават „ за “ самодейността, в случай че получат гаранции, че Джонсън няма да промени датата, тъй че тя да е след 31 октомври и в действителност да получи автоматизиран Брекзит без договорка.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментар
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР