Агенция Фитч (Fitch) понижи кредитния рейтинг на руския държавен дълг

...
Агенция Фитч (Fitch) понижи кредитния рейтинг на руския държавен дълг
Коментари Харесай

И Fitch понижи кредитния рейтинг на Русия до ниво боклук

Агенция " Фитч " (Fitch) намали кредитния рейтинг на съветския държавен дълг до статут на " отпадък ", като това е последната стъпка от поредицата ходове на организациите за кредитен рейтинг след нашествието в Украйна и последвалите серии от западни наказания против съветската стопанска система, оповестява " Файненшъл таймс ", представена от

" Фич " намали кредитния рейтинга на Русия до равнище " B ", което е с цели пет степени под капиталовия рейтинг, като в това време сложи страната под отрицателно наблюдаване, което допуска, че кредитният й рейтинг може да бъде понижен в допълнение.

Преди това Русия беше оценена от " Фич " с кредитен рейтин на равнище от " ВВВ ", или две степени на така наречен равнища на " отпадък " (нива на високорисков рейтинг).

" Фич " уточни, че тежестта на глобите, наложени на Русия в отговор на офанзивата й против Украйна, " съставлява голям потрес за кредитните основи на Русия " и " може да подкопае нейната подготвеност да обслужва държавния си дълг ".

" Развитията ще отслабят външните и обществените финанси на Русия, ще лимитират съществено нейната финансова еластичност, доста ще понижат наклонността на напредък на Брутният вътрешен продукт и ще покачат вътрешния и геополитическия риск и неустановеност ", счита една от трите водещи кредитни организации.

Рейтинговата организация също по този начин съобщи, че е сложила съветския кредитен рейтинг под отрицателно наблюдаване, частично заради капацитета за по-нататъшни наказания и несигурността по отношение на политическия отговор на Русия.

Понижаването на рейтинга идва единствено дни, откакто и организация " Стандард енд Пуърс " (S&P) понижи своя рейтинг за държавния дълг на Русия до равнище на " отпадък ".

Междувременно трета водеща организация " Мудис " (Moody`s) сложи под отрицателно наблюдаване суверенния рейтинг на Русия за възможното му намаление до статус на " отпадък ".
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР