Агенции публикуват изборни резултати. Това предупреди шефът на предизборния щаб

...
Агенции публикуват изборни резултати. Това предупреди шефът на предизборния щаб
Коментари Харесай

Георги Свиленски: Медии публикуват изборни резултати. Сезираме ЦИК!

Агенции разгласяват изборни резултати. Това предизвести шефът на предизборния щаб на Българска социалистическа партия Георги Свиленски брифинг. Това е нелегално, съгласно наредбите на изборното законодателство.

От Левицата ще пуснат тъжба в ЦИК за това, защото по този начин се манипулира публичното мнение. Хората всеобщо отхвърлят да дават отговор на въпроса за кого за дали своят вот, съгласно Георги Свиленски. Затова той стига до извода, че не е вярна информацията в тези организации.

" Вторият въпрос, по който желаеме да сезираме, е всеобщото пазаруване на гласове, което е случва в България на тези парламентарни избори: Благоевград, Сливен, Кърджали, Смолян, Ловеч, Враца, Силистра и други градове. Сигнали във всички районни полицейски ръководства, прокуратура, органите, които би трябвало да се занимават, ЦИК. Конкретен случай - 16 и 17-та секция в Гоце Делчев. Снимков материал на човек с персонални карти, който стои пред секцията и позволява хората по ред по какъв начин да гласоподават. След подаване на сигнал в Районното полицейско ръководство, шефът на ръководството споделя, че нищо не може да направи и да се обадят на 112. " Гоце Делчев от сутринта 8.30 сигнал за пазаруване на гласове, поименно, с коли, с имена на хора - още веднъж снимков материал. Отново шефът на Районното полицейско ръководство все едно не се случва нищо в случай, че се сезира за моментни действия, които са на място. Хората са ги засекли.

" Така не може да е организират избори в България. Купените гласове няма да ви изкарат на власт. Призовавам всички български жители да излязат и да гласоподават в оставащите 6-7 часа. Само всеобщото гласоподаване, ще обезврежда купеният избор. Призовавам медиите - бъдете бдителни и гледайте къде се пазарят гласове и къде се гласоподава под строй ", сподели още Свиленски.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР