Агенти на Сикрет Сървис снощи откриха огън, след като видели

...
Агенти на Сикрет Сървис снощи откриха огън, след като видели
Коментари Харесай

Заподозреният за стрелбата по Тръмп издал книга, в която призовавал за убийството му

Агенти на Сикрет Сървис нощес откриха огън, откакто видели човек с огнестрелно оръжие покрай голф клуба на претендента на републиканците за президент на САЩ Доналд Тръмп в Уест Палм Бийч, Флорида, до момента в който той играел голф, съобщи Асошиейтед прес и Българска телеграфна агенция.
Прочетете още
Няма информация за потърпевши и обвиненият е задържан. Редица американски медии идентифицираха въоръжения мъж като 58-годишния Райън Уесли Раут от щата Хавай, като се позоваха на публични представители от правоприлагащите органи. Към момента управляващите в Съединени американски щати не са удостоверили публично тази информация.

Раут е бил сниман от АП на дребна проява на Площада на независимостта в Киев през 2022 година, два месеца след началото на съветската инвазия в Украйна. На афиш, който той държал, пишело: " Не можем да толерираме корупцията и злото още 50+ години. Сложете завършек на Русия за нашите деца ". Той бил облечен в наследник елек с американско знаме на гърба, и носел шал и тениска в цветовете на знамето на Съединени американски щати.

През същия ден Раут уважил и паметта на убити във войната чужденци покрай спонтанен мемориал, на който пишело " Чужденци, убити от Путин ".

Райън Уесли Раут в никакъв случай не е служил в украинската войска и в никакъв случай не е съдействал на въоръжените сили в каквото и да било качество, съобщи Олександър Шагури, от отдел " Координация на чужденците " в Командването на сухопътните войски на Украйна.

През последните две и половина години Раут от време на време се свързвал с Чуждестранния легион за териториална защита на Украйна с по думите на Шагури " безсмислени хрумвания ". " Плановете и концепциите му най-добре биха могли да бъдат разказани като налудничави ", добави той. Шагури също по този начин изрично отхвърли да има каквато и да било връзка с Раут.

Международният легион в Украйна е основан малко след началото на войната от президента на Украйна Володимир Зеленски, показва АП. Според министерството на външните работи на Украйна той се състои от задгранични жители, които " желаят да се причислят към съпротивата против съветските окупатори и да се борят за световната сигурност ".

" Свободни сте да убиете Тръмп ", написа Рут в коментар, ориентиран към Иран в книга, която явно самичък е издал през 2023 година, озаглавена " Невъзможната за продобиване война на Украйна ". В книгата някогашният президент е разказан като " простак " и " шут " поради безредиците на Капитолия от 6 януари 2021 година. Според създателя Тръмп е позволил " голяма неточност " с напускането на нуклеарното съглашение с Иран.

Раут написа още, че е дал своя вот за Тръмп и би трябвало да поеме част от виновността за " детето, което избрахме за наш идващ президент и което в последна сметка се оказа безмозъчно ".

Федералната прокуратура в Съединени американски щати повдигна през днешния ден обвинявания на обвинения.

Срещу Раут към този момент са повдигнати две обвинявания, свързани с оръжие. Това евентуално е прелиминарен ход, който да разреши на управляващите да го задържат, до момента в който му бъдат повдигнати спомагателни обвинявания, отбелязва Ройтерс.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР