Агенти на руската Федерална служба за сигурност са разбили "дълбоко

...
Агенти на руската Федерална служба за сигурност са разбили "дълбоко
Коментари Харесай

Руските служби са разбили законспирирана група на ИД

Агенти на съветската Федерална работа за сигурност са разрушили "дълбоко законспирирана " група на "Ислямска страна ", чиито участници са подготвяли терористични офанзиви с огромен публичен отзив.

Това заяви през днешния ден пресслужбата на съветската контраразузнавателна организация, представена от ТАСС. Според известието арестуваните в московския район шест лица са възнамерявали набези с огнестрелни оръжия и самоделни взривни устройства в съветската столица. При осъществените обиски са конфискувани автоматизирани огнестрелни оръжия, средства за връзка с доклади за осъществената подготовка, схеми за изработването на бомби, и парични суми.

"Спящата " терористична клетка е била ръководена от емисари в Сирия, произхождащи от страни в Централна Азия. Групата е била финансирана посредством целеви финансови преводи и посредством осъществяването на "тежки общонаказателни закононарушения ", оповестиха още от Федералната работа за сигурност.

ТАСС напомня, че през април са били задържани четирима души от друга спяща клетка на "Ислямска страна ", поданици на сибирския град Новий Уренгой. Те също готвели терористични набези в Московска област. В тогавашната спецоперация били превантивно арестувани и 20 коренно настроени поданици на същия град.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР