Агенти на ФБР разпитаха Леонардо ди Каприо и Ким Кардашиан

...
Агенти на ФБР разпитаха Леонардо ди Каприо и Ким Кардашиан
Коментари Харесай

ФБР разпита Лео ди Каприо и Ким Кардашиан по подозрения за мошеничество

Агенти на ФБР разпитаха Леонардо ди Каприо и Ким Кардашиан в границите на следствие на машинация за милиони долари, включваща предприемача Джо Лоу, както и рапъра Прас от хип-хоп групата The Fugees.

Лоу е упрекнат в организирането на заграбване на милиарди долари от малайзийския държавен фонд 1MDB.

Следствените дейности са подхванати още през 2018 година, само че детайлностите станаха известни едвам в този момент от информация на организация „ Блумбърг ”. Позовавайки се на документи от разузнаването, изданието оповестява, че ФБР се интересувало доста от филантропската активност на Ди Каприо, неговата продуцентска компания Appian Way и близкото другарство с Лоу. Ди Каприо споделя, че се е срещнал с Лоу в нощен клуб през 2010 година Оттогава предприемачът, който Леонардо назовава " Моцарт на бизнеса ", неведнъж е правил скъпи дарове на артиста, провел е празненства с него по целия свят, а също по този начин е финансирал кино лентата му от 2013 година " Вълкът от Уолстрийт ". Освен това, съгласно изданието, част от парите, отпуснати за кино лентата, са добити нелегално.

Ди Каприо, в диалог с сътрудници, изрази убеждението си, че Лоу е бил тестван от мениджърите си, преди да работи с него по кино лентата. В същото време той не се е поинтересувал за резултатите от инспекцията. Washington Post по-рано писа за другарството на Лоу с Ди Каприо. Тогава стана известно, че предприемачът подарил на артиста картина на Пабло Пикасо за 3,2 милиона $, само че по-късно управляващите конфискуваха тази картина от Ди Каприо, защото тя е била закупена с пари, получени нелегално. Bloomberg написа, че по време на разпита на ФБР паметта на Ди Каприо почнала да " отхвърля ", когато сътрудници почнали да му демонстрират разнообразни писма, изпратени по електронната поща. Актьорът не е могъл да си спомни дали е обсъждал една от своите компании с Лоу, макар че в кореспонденцията той е нарекъл предприемача собствен другар и началник на тази компания. След като е разгледал друго писмо, той е споделил, че наличието му „ не наподобява на това, което той би могъл да напише “ и е предложил, че просто е „ копнал ” подготвен текст отнякъде и го качил в пощата си.

Ким Кардашиан е интервюирана от ФБР през 2019 година Телевизионната звезда е споделила на сътрудниците, че се е срещнала с Лоу в Лас Вегас. Бизнесменът й правил скъпи дарове. Например, той е платил фойерверки на стойност 100 000 $ за сватбата й с баскетболиста Крис Хъмфрис. По-късно той е предложил да подари на нея и Кание Уест картина на Жан-Мишел Баскиа, а един път й е дал жетони за хазарт в казино. След като спечелила 350 000 $, Ким даже е желала да върне „ дълга “, само че Лоу е отказал и вследствие на това семейство Кардашиан раздадоха облагите в дребни банкноти.

През 2019 година Прас и Лоу бяха упрекнати от Министерството на правораздаването на Съединени американски щати във федерален скрит план и пране на пари. Твърди се, че са дарили нелегално повече от 21 милиона $ за предизборната акция на някогашния президент на Съединени американски щати Барак Обама през 2012 година Те също по този начин са обвинени в образуване на акция за увещание на администрацията на Доналд Тръмп да спре следствието на кражбата на пари от 1MDB. И двамата обвинени отхвърлят обвиняванията. /БГНЕС

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР