Агенти Мълдър и Скъли от популярния преди години сериал Досиетата

...
Агенти Мълдър и Скъли от популярния преди години сериал Досиетата
Коментари Харесай

Мислите, че сте отвлечен от НЛО? Не, просто имате сънна парализа

Агенти Мълдър и Скъли от известния преди години сериал Досиетата Х се опитваха да убедят всички, че истината за извънземните е някъде там. Но учени неотдавна потвърдиха, че казусът на хората, твърдящи, че са отвлечени от НЛО, е заровен в главите им.

Психолози считат, че хората, които имат вяра, че са имали близки срещи от третия тип, в реалност страдат от подправени мемоари или сънна парализа - по-точно рядка форма на болестта, която може да включва халюцинации или възприятието, че човек е измъкнат от леглото. Описанията на страдащите от това заболяване подозрително доста наподобяват разказите на отвлечените.

Изследване в тази тенденция е направил Кристофър Голдсмит, професор по логика на психиката в Лондонския университет. Той специализира в логика на психиката на паранормалните вярвания и прекарвания. Повечето хора, които са обекти на неговото проучване, напълно уверено са казвали, че са виждали един или няколко пъти в живота си летящи [чинии], като постоянно при тези срещи са били отвличани.

Професор Голдсмит изяснява, че хората, които вършат тези изказвания, са клинично естествени. Все отново, с цел да бъде похитен един човек от извънземни, първо той би трябвало да има вяра в тях. В противоположен случай той ще има изцяло друга илюзия.

Обикновено отвлечените хора разказват ярки светлини, странни звуци и изчезнало време, до момента в който са били на извънземните кораби. Подобни са и изказванията на хората, страдащи от сънна парализа.

Интересен факт е, че болестта е известно и разказано още от средата на XIX век. Тогава обаче към момента хората не са били осведомени с детайлности за Космоса. Теориите за извънземните са били непознати.

Психолозите от това време осведомят, че пациентите, страдащи от болестта, са описвали демонични създания, седящи на гърдите им.

Голдсмит изяснява, че болните от всяко потомство страдат от демоните на своето време. Самото заболяване се дължи на невроза или други патологични положения на мозъка, корист, контузия, стрес, сънна парализа, опиати, сензорна депривация, липса на сън и други психически фактори.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР