Агентът на Димитър Бербатов Емил Данчев даде обшитно интервю за

...
Агентът на Димитър Бербатов Емил Данчев даде обшитно интервю за
Коментари Харесай

Данчев: Ценностният упадък в България пречи на раждането на нов Бербатов

Агентът на Димитър Бербатов Емил Данчев даде обшитно изявление за предаването на DIEMA SPORT "Домът на футбол ", в което засегне всички основни тематики към дългогодишната взаимна работа на двамата. Данчев подчертава върху качествата, които са помогнали на Бербатов да доближи тези небеса в кариерата си, както и объсди някои любопитни детайлности към договарянията с огромни клубове по време на кариерата си. Не на последно сътрудникът показа и за какво огромният български голмайстор не пожела да се завърне в българското състезание към края на кариерата си, като засегна и тематиката за отдръпването от националния тим на стрелеца.

„ Въпреки че бях квалифициран за отдръпването на Бербатов всяка разлъка е една дребна гибел. В дните откакто той го разгласи нахлуха мемоари в главата ми, тъй че го одобрих с известно страдание, несъмнено. Отзвукът е самопризнание за мен, сигурно. Работил съм с над 350 футболисти в кариерата ми, само че той беше специфичен. Това евентуално ще бъде върха на кариерата ми като футболен сътрудник “, разяснява Данчев.

„ Бербатов имаше необикновен гений, още от дребен. Също по този начин големия размер работа, която вършеше всеки ден. Не на последно място, интелектът и манталитетът му бяха основни “.

„ В България постоянно има за и срещу. Това е естествен детайл на демокрацията. Той приготвяше момента на отдръпването от дълго време, само че за него беше мъчно да изрече тези думи дълго време “.

„ Бербатов даде много образци за действителностите в България, а след 20 години в непозната среда той не беше подготвен да се върне в българската реалност. Средата в българския футбол не постоянно е професионална или приемлива. Аз съм има доста футболисти, само че в никакъв случай не съм чувал някой да минава през детектор на лъжата, както в Ботев Пловдив “.

„ Когато подписахме с Тотнъм получих позвъняването от Манчестър Юнайтед и разговаряхме известно време. Юнайтед удостовери за интереса си, само че те помолиха да изчакаме известно време, с цел да решат собствен вътрешен проблем. Ние благодарихме за интереса, само че договорката с Тотнъм към този момент беше във приключена фаза. Още тогава обаче той имаше опция за Манчестър Юнайтед на масата. В следствие за шанс на Бербатов нещата се развиха по страховит метод и той се оказа на „ Олд Трафорд “.

„ Постигането на връзка състезател управител е дълъг развой. Водещото е доверието. Ние успяхме последователно да изградим това доверие и то съществува и до ден сегашен, категорично “.

„ Преди да подпише с Фулъм бяхме тръгнали да приказваме с италиански клуб. На летището ми се обадиха от Ювентус. Започнахме договаряния, те направиха предложения и това беше огромна алтернатива за Бербатов. От една страна стояха Ювентус и Фиорентина, въпреки това, към този момент бях приказвал с Мартин Йол и Фулъм. В един миг звъннах на Йол и му споделих, че единствено той може да наклони везните във изгода на Фулъм. В тези договаряния нашето доверие беше доказано. Отказахме офертата на Юве, върнахме се в Лондон и подписахме с Фулъм “.

„ Имаше вид за връщане в Тотнъм. Даниел Леви обаче не даваше отговор, а времето ни притискаше. Той ми се обади въпреки всичко, когато сделакта с Фулъм беше на привършване. Моят отговор, несъмнено координиран с Димитър, беше, че от време на време и най-хубавите играчи на покер вършат неточности. Това беше “.

„ От една страна, неговият метод на мислене беше, че той би трябвало да се усъвършенства, с цел да може да дойдат и парите. Това е дълга тематика, само че множеството играчи в България и освен водещо е какви пари биха получили и какъв би бил контракта им. Това не е най-хубавата философия и метод на мислене “.

„ В България думата сътрудник не е най-долюбваната от ръководителите на клубовете. Ние обаче сме донесли необикновен брой финанси за българските тимове “.

На Бербатов му се играеше в националния тим. В случая обаче той прояви воля и възприятие за достолепие. Това също беше значим стадий в неговото развиване като персона “.

„ Неговата идната активност ще бъде обвързвана с футбола. Той приключи в НСА и в този момент приключва състезателен мениджмънт. Той ще бъде забъркан във футболното всекидневие “.

„ Всички търсим идващия Димитър Бербатов. Това става все по-сложно, тъй като времената се трансформираха. Не желая да споделям кои са по-добри и кои по-лоши. Ценностната система беше друга в нацията и това им оказа помощ да покорят върховете в международния футбол. Заедно с демокрацията обаче в огромна степен тези полезности изчезнаха измежду младежите. По този метод те не мога да се развиват и да реализират фантазиите си “, приключи Данчев.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР