Агатополският епископ Йеротей се обърна към отец Иван Янков да

...
Агатополският епископ Йеротей се обърна към отец Иван Янков да
Коментари Харесай

Епископ Йеротей призова отец Иван Янков да прекрати гладната си стачка

Агатополският свещеник Йеротей се обърна към отец Иван Янков да прекрати гладната стачка и да прояви " смирение към свещеноначалието ", съобщи БНР. В обръщението си свещеник Йеротей моли отец Иван да не дава мотив да се мисли, че един християнин може самичък да посегне на живота си и че обезверен акт, какъвто е гладната стачка е равностоен на самоубийство.

До решението на отец Иван Янков да разгласи гладна стачка се стигна, откакто при започване на предходната седмица Светия синод реши да касира изборите за нов Сливенски митрополит. Той сподели, че в случай че почине в резултат на гладната стачка, отговорността за това ще е на синода, а не негова.

" Очаквам да извървим пътя на братската прегръдка и на " простено-прости ". Ако обаче, както допускам, те няма да извървят този път, след няколко дни 3-4 ще си подготвя лиген и ще изчакам да дойдат, да ми умият краката както Исус Христос уми на Апостолите. Да покажат, че църквата не е празна от наличие. И че това, което го приказваме за примирение, за братска взаимопомощ не е етикет, а е наличие на църквата. "

Агатополският свещеник Йеротей показва вписмото си до отец Йоан, че действието му, въпреки и подтикнато от ревнивост по правдата, не е облечено в здравомислие. Епископ Йеротей споделя, че „ не е добре да се разпалват антицърковни и антиклерикални настроения измежду хората. “

Агатополският свещеник Йеротей, който от 2014 година е и викарий на Сливенска митрополия, беше претендентът, получил най-вече гласове на Епархийският избор за нов Сливенски митрополит, извършен в края на февруари.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР