Африканският съюз осъди извършения във вторник военен преврат в Мали

...
Африканският съюз осъди извършения във вторник военен преврат в Мали
Коментари Харесай

Африканският съюз осъди държавния преврат в Мали |

Африканският съюз осъди осъществения във вторник боен прелом в Мали и настоя президентът Ибрахим Бубакар Кейта и задържаните министри да бъдат освободени, предава Франс прес.

Това стана ясно след изявление на президента на Република Южна Африка - Сирил Рамапоса, който е и ръководител на организацията.

Във вторник военните взеха властта в африканската страна след боен бунт, след което арестуваха президента. Няколко часа по-късно го принудиха да подаде оставка, която Кейта разгласи в ефира на публичната телевизия.

Днес Африканският съюз прикани “за неотложно връщане към цивилното ръководство ”, както и предложи военните да се върнат в казармите си. Председателят на организацията моли “народа на Мали, политическите партии и гражданското общество да съблюдават върховенството на закона и да стартират кротичък разговор за споразумяване на различията си ”.

Рамапоса прикани “африканските сътрудници и интернационалната общественост да осъдят и отхвърлят противоконституционната промяна на режима, осъществена от военните, и да подкрепят малийския народ да се върне към гражданската народна власт ”.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР