Африканска поговорка гласи: Ако искаш да спреш глупака, пусни срещу

...
Африканска поговорка гласи: Ако искаш да спреш глупака, пусни срещу
Коментари Харесай

КРС ще глоби БНР, а ние ще платим глобата – значи сме идиоти

Африканска сентенция гласи: Ако искаш да спреш простака, пусни против него различен простак. В България това се повтаря ден след ден, само че вторият простак не съумява да обезврежда първия и се постанова да прибавяме трети, четвърти и по този начин до момента в който някой от тях оглави Европейски център за сигурност… Български принос в Теорията за архетипите на Юнг.
Даваме му и доста пари, с цел да мълчи и да създава разбори, които ще поддържат статуквото. В един миг разбираме, че простаците, които чакаме да се самонеутрализират се отнасят с нас като с идиоти. Навсякъде това състояние ще е несъмнено като ненормално. Но тук е по този начин: простаците (необразованите, примитивите, малоумниците) са по-умни от популацията, което търпи тази скотщина.

Доказателства за сходна констатация напоследък колкото желаете.

Вчера Комисията за контролиране на известията разгласи, че ще санкции БНР от 10 до 100 хиляди лв. за прекъсването на стратегия „ Хоризонт “ на 13 септември. Това безумие измислиха някакви служители. Това споделя законът, ще се оправдаят. Глоба, която радиото ще заплати от своя бюджет, който бюджет плащаме ние – идиотите. Хем са ни лишили от информация часове наред, хем ние ще плащаме това безсрамие, което може да се окаже съзнателно. Хора, къде го има това?! Къде се търпи такава вандалщина?

Става и още по-гадно… Даже и кастрираните от Фандъкова улични псета знаят, че кучето е заровено в това, Кой е заплашвал генералния шеф да в профил Силвия Великова, с цел да не се отразяват митингите против назначението на Иван Гешев за основен прокурор. Какво дотук не е ясно? За Гешев или поддръжка или нищо – това е директивата. Прокуратурата, Съвет за електронни медии, КРС, а в този момент и Сметната палата плюс някаква парламентарна комисия щели да нищят какво става в БНР. Ами става това, което става в Българска национална телевизия, в Народното събрание, в прокуратурата, в министерства и ведомства – на всички места. Едни се обаждат по телефона и разпореждат, заплашват, уволняват, забогатяват, разпродават, купуват… Някога румънците се майтапиха, че „ българския телефон “ бие техния подкуп. Вече сме обединили и двете, като сме прибавили рекет. Действа безотказно.

Цялата страна не може да накара генералният шеф да каже Кой го е заплашвал. Не може да изиска разпечатка от телефонните диалози в оня времеви откъслек, когато е вървяло заплашването. Същата страна не желае да разкрие кой е отговорен за приключването на данни за милиони жители и компании от Национална агенция за приходите. Не разкрива и аргументите политици и висши служители да купуват златни парцели и да имат милиони. Е, тогава каква страна е това! Тя явно работи за мафията и против 7 милиона нещастници, които пълнят джобовете на мафиотите, трансформирали китна страна в кочина, а ненапълно симпатичния народ – в прасета. Така го третират. Така поносим да ни третират.

Д-р Димитър Попкутуев
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР