Афганистанското правителство обяви, че през последните шест месеца е задържало

...
Афганистанското правителство обяви, че през последните шест месеца е задържало
Коментари Харесай

Задържаха стотици членове на Ислямска държава в Афганистан

Афганистанското държавно управление разгласи, че през последните шест месеца е задържало към 700 бойци от групировката " Ислямска страна " и техни родственици в Източен Афганистан, съобщи Асошиейтед прес.

Афганистанската разследваща работа Националната дирекция за сигурност (НДС) съобщи, че измежду 700-те минимум 75 са дами, а 159 са деца. Много от тях са чужденци. Мнозина от групата са били задържани, само че има и част от нея, които са се предавали.

Според НДС всички бойци и техните родственици са трансферирани в комплекса на дирекцията в Кабул. Преди това силите за сигурност обкръжиха в домовете им в разнообразни окръзи на Източен Афганистан десетки останали джихадистки бойци. НДС съобщи, че интервенцията продължава, оповестява Българска телеграфна агенция.

Няма по какъв начин по самостоятелен път да бъде доказано, че пандизчиите, показани през вчерашния ден в комплекса на НДС от държавното управление пред репортерите и фотографите, са свързани с групировката " Ислямска страна ", отбелязва Асошиейтед прес.

Повечето от задържаните членове на " Ислямска страна " са от Пакистан, Йордания и централноазиатските страни, съобщи офицер от НДС, поискал анонимност. Сред арестуваните джихадисти 277 са чужденци, добави той. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР