Афганистанският орган за борба с бедствията се опасява, че стотици

...
Афганистанският орган за борба с бедствията се опасява, че стотици
Коментари Харесай

Бедствие донесоха мощните трусове, загинали са стотици

Афганистанският орган за битка с бедствията се притеснява, че стотици хора може да са починали, откакто няколко мощни трусове през днешния ден раздрусаха граничен район на страната покрай Иран.

Седем села в тежко засегнатата гранична провинция Херат са изцяло разрушени, заяви представител на Националния орган за ръководство на бедствията на Афганистан. " В някои села са живеели до 1000 или повече души. Имало е 300 къщи. Само 100 души са оживели ", сподели представителят.

До момента обаче публично са доказани единствено 15 смъртни случая, отбелязва ДПА. Смята се, че доста поданици са заровени под руините, написа Българска телеграфна агенция.

Според представителя на ръководещите страната талибани, Забихула Муджахид, в засегнатите региони са били изпратени военни и избавителни организации. Болниците се приготвят за приемане на многочислените ранени.

По данни на Геологическата работа на Съединени американски щати епицентърът на осемте трусове с магнитуд от 4,6 до 6,3 е бил в региона Зиндах Джан на провинция Херат, на дълбочина от към 10 километра.

Снимката е илюстративна
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР