Афганистанските власти потвърдиха, че при въоръжено нападение срещу хотел Интерконтинентал

...
Афганистанските власти потвърдиха, че при въоръжено нападение срещу хотел Интерконтинентал
Коментари Харесай

Чужденци са убити при въоръжено нападение срещу хотел в Кабул


Афганистанските управляващи потвърдиха, че при въоръжено нахлуване против хотел " Интерконтинентал " в столицата Кабул са починали 18 индивида, измежду които 14 чужденци, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Говорителят на министерството на вътрешните работи Насрат Рахими заяви за организацията, че са били убити девет украинци, грък, киргизстанец и още трима чужденци, чиято народност към момента не е открита.

При 17-часовата офанзива били ранени 10 души, всички те афганистанци.

Малко по-рано различен представител на афганистанското вътрешно министерство, Наджиб Даниш, даде сходни данни.

Той уточни, че 11 от 18-те убити са чиновници на частната афганистанска самолетна компания " КамЕър " (KamAir). Въздушният транспортьор излезе със известие, че графикът на полетите му е нарушен поради офанзивата.При нападението са били ранени 10 души - шестима чиновници на силите за сигурност и четирима цивилни, сподели още Даниш.

Тримата въоръжени, които са нападнали хотел " Интерконтинентал ", в който постоянно отсядат чужденци, да били убити. В неделя сутринта са били избавени 150 посетители на хотела и всичките му шест етажа са били освободени от нападателите.

Атаката е почнала в събота към 21 ч. локално време със пукотевица по посетители на хотела и взривяване на гранати.

Засега никоя организация не е поела отговорност за нападението.

В четвъртък посолството на Съединени американски щати в Кабул разгласява предизвестие за допустимо нахлуване против столичен хотел. " Известно ни е, че екстремистки групировки е допустимо да възнамеряват нахлуване на хотел в Кабул ", заяви посолството, само че като възможна цел бе назван различен кабулски хотел, ситуиран покрай интернационалното летище.

Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР