Аферата със закупуването на енергийните активи на чешката ЧЕЗ у

...
Аферата със закупуването на енергийните активи на чешката ЧЕЗ у
Коментари Харесай

ДСБ: Аферата Гинка има ресурс да събори властта

Аферата със закупуването на енергийните активи на чешката ЧЕЗ у нас от компанията " Инерком " на Гинка Върбакова " има безспорен запас да събори властта " - Това съобщи водачът на " Демократи за мощна България " Атанас Атанасов пред бТВ в понеделник, припомняйки по какъв начин през февруари 2013 година митингите поради цените на тока доведоха до оставката на първото държавно управление на Бойко Борисов..

" Енергоразпределителната система на страната е част от националната сигурност и от година договорката се точи. Ако българските служби не са показали интерес, значи някой им е споделил да не се занимават с това ", добави Атанасов с уточнението, че този някой е министър председателят, защото той управлява тези служби.

По думите му има задоволително данни за това, че има опасност от пране на пари в тази договорка. Може да има скрити играчи, които ще вземат участие с финансиране и не знаем кои са, уточни водачът на ДСБ, който беше началник в интервала 1997-2001 година на Национална работа " Сигурност ", трансформирана в сегашната Държавна организация " Национална сигурност " (ДАНС).

Атанасов съобщи, че брачният партньор на Гинка Върбакова – Славчо, е бил прочут на службите в страната, поради спекулация от 1999 година с подправени телефонни импулси, които източвали БТК.

Той разгласи безапелационното си мнение, че Гинка и Славчо Върбакови са подставени лица в договорката, нямат управнически опит и нямат задоволителен финансов запас за присъединяване в договорката. По-рано денем обаче от ЧЕЗ опазиха предпочетения от тях претендент и показаха мнение, че договорката не може да бъде спряна от българското държавно управление.

Учудвам се на арогантния непукизъм на премиера, ето към този момент излиза с концепция за балканско Белене, разяснява още Атанасов.

Според него е съмнително мълчанието във връзка с банката, която ще взе участие. Той съобщи, че знае, че финансирането ще стане по три канала и единствено един ще е от банка. " За обществото е значимо държанието на държавното управление, което е длъжно да се грижи на националната сигурност, а тук има неглижиране”, счита Атанасов.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР