Аферата с предполагаемата руска намеса в миналогодишните президентски избори в

...
Аферата с предполагаемата руска намеса в миналогодишните президентски избори в
Коментари Харесай

Повдигат първи обвинения за руската намеса в изборите в САЩ

Аферата с хипотетичната съветска интервенция в миналогодишните президентски избори в Съединени американски щати може да навлезе в нов стадий още през днешния ден, когато съгласно няколко медии се чака да бъдат повдигнати първите обвинявания по следствието, водено от специфичния прокурор Робърт Мълър, оповестиха Ройтерс и Франс прес.

Американските разследващи служби стигнаха през януари до заключението, че Русия се е намесила в изборите в опит да помогне на Доналд Тръмп да победи кандидатката на Демократическата партия Хилари Клинтън, като е направила хакерска атака и е популяризирала поставящи я в неловко състояние имейли и като е употребила агитация в обществените мрежи да я дискредитира.

Мълър, който е някогашен шеф на ФБР, проверява дали има връзки сред сътрудници на Тръмп и задгранични държавни управления, както и възможни схеми с пране на пари, отбягване на налози и други финансови закононарушения, споделят осведомени с следствието източници. Той ревизира и дали Тръмп или неговите помощници са попречили следствието.

Тръмп отхвърля изказванията за секрети съглашения с руснаците и споделя, че следствието е "лов на вещици ". Кремъл също отхвърля да се е намесвал по какъвто и да било метод в американските избори.

Екипът на Мълър прави работата си дискретно и до момента нищо не е изтекло за имената на главните обвинени, остават незнайни и обвиняванията, които ще бъдат повдигнати.

Според Си Ен Ен правосъден състав е одобрил в петък първото обвиняване и през днешния ден може да бъде арестуван най-малко един обвинен.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР