"АЕЦ Козлодуй" ЕАД ще прехвърли на Държавното предприятие "Радиоактивни отпадъци"

...
"АЕЦ Козлодуй" ЕАД ще прехвърли на Държавното предприятие "Радиоактивни отпадъци"
Коментари Харесай

АЕЦ Козлодуй ЕАД прехвърля на ДП Радиоактивни отпадъци активи за 56 млн. лв.

"АЕЦ Козлодуй " ЕАД ще трансферира на Държавното дружество "Радиоактивни боклуци " (ДП РАО) активи на стойност 56 млн. лева - оборудване за плазмено изгаряне на твърди радиоактивни боклуци, дружно с движимо и недвижимо имущество, в това число и активи в развой на създаване. Това взеха решение на днешното си съвещание министрите от кабинета на Кирил Петков.
Това е регламентирано в решение на Министерския съвет, взето на днешното му съвещание, с което активите се афишират за частна държавна благосъстоятелност и се трансферират на Директива за птиците РАО.
Към сегашния миг в имуществото на "АЕЦ Козлодуй " ЕАД не престават да са налични активи, добити вследствие на реализация на планове по извеждане от употреба на 1-4 блок, които са неприсъщи за осъществяваната от централата активност.
Съгласно наредбите на Закона за безвредно потребление на нуклеарна сила, извеждането от употреба на нуклеарни уреди се реализира от Директива за птиците РАО.
Предвид характерния предмет на активност на предприятието, с прехвърлянето на активите, активността по извеждане на радиоактивни боклуци ще бъде дефинитивно отделена от,,АЕЦ Козлодуй " ЕАД.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР