Адвокатска кантора, използвана от звезди от А-отбора, между които Род

...
Адвокатска кантора, използвана от звезди от А-отбора, между които Род
Коментари Харесай

Хакери откраднаха данни за Мадона, Де Ниро и стотици други звезди

Адвокатска адвокатска фирма, употребена от звезди от А-отбора, сред които Род Стюарт, Лил Наш, Мадона, Елтън Джон и Робърт Де Ниро, е била хакната, заяви Би Би Си.
Уебсайтът на „ Grubman Shire MeiselasSacks “ е разрушен и хакерите настояват, че имат 756 гигабайта данни, сред които контракти и персонални имейли. Те са оповестили фотография на документ, за която се твърди, че е подписан контракт с Мадона, и са поискали откуп за нея, твърди Би Би Си.
Адвокатската адвокатска фирма в Ню Йорк споделя, че е уведомила клиентите си и работи с специалисти по киберсигурност, съобщи БГНЕС.
Не е известно каква сума желаят хакерите и дали адвокатската адвокатска фирма води договаряния с тях.
Компанията съобщи в изказване за пресата: " Можем да потвърдим, че сме жертва на хакерска атака. Уведомили сме нашите клиенти и чиновници. Наехме световноизвестни специалисти, профилирани в тази област, и работим непрекъснато за разрешаване на въпроса. "
Хакерите са разгласили потребителски лист от папки с откраднати данни на над 200 високопоставени лица и компании. Публикуването на извадка от откраднати данни постоянно се прави като метод да се потвърди сполучливия пробив и да се окаже напън върху жертвата за заплащане на откуп.
Сред хакнатите музиканти са сър Елтън Джон, Барбра Стрейзанд, Род Стюарт, Лейди Гага, Лил Наш X, „ Дъ Уикенд “, Мадона, U2 и Дрейк.
Други упоменати клиенти, съществуващи в този лист, са Андрю Лойд Уебър, Приянка Чопра, Робърт де Ниро, София Вергара, Леброн Джеймс, Майк Тайсън и други
Хакерите, оповестили се като REvil или Sodinokibi, по-рано нападнаха задграничната компания за продан на валута „ Travelex “ със злотворен програмен продукт през януари.
Ransomware е един от най-големите проблеми за киберсигурността и е злоумишлен вид програмен продукт, който криптира данни, до момента в който не бъде заплатен откуп, нормално в непроследима криптовалута биткойн.
Компанията за киберсигурност „ Emsisoft “ заяви, че хакерите са разгласили онлайн фотоси на контракт за международното турне на Мадона 2019-20 с подписи на чиновник и на концертната компания „ Live Nation “.
" Компаниите в тази обстановка нямат кой знае какви варианти ", сподели Брет Калоу, анализатор на закани в „ Emsisoft “. „ Неплащането на откупа ще докара до публикуването на информацията; заплащането просто ще завоюва „ розово “ заричане от нарушителите, че откраднатите данни ще бъдат изтрити ".
" Тези произшествия стават все по-често срещани и засягат от ден на ден хора. А случаите с присъединяване на адвокатски адвокатски фирми са още по-обезпокоителни заради чувствителността на данните, с които разполагат ", сподели Калоу.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР