Адвокатите в Сърбия от утре спират напълно работа за една

...
Адвокатите в Сърбия от утре спират напълно работа за една
Коментари Харесай

Сръбските адвокати спират работа за една седмица в памет на убития Огнянович

Адвокатите в Сърбия от на следващия ден стопират изцяло работа за една седмица поради убийството на техния сътрудник, известния юрист по наказателно право Драгослав Миша Огнянович. Той беше убит нощес на прага на дома си в квартал Нови Белград. 26-годишният наследник на юриста, който е бил до него, е ранен в ръката.

С решението си да спрат работа юристите желаят да изпратят ясно обръщение за единение на специалността и да изразят твърда решителност да не се помиряват с такива случаи, заяви адвокатската камара.

Оттам оповестиха и че отпускат парична премия за жителите, които дадат на прокуратурата достоверна информация, която да докара до покачване на обвиняване срещу причинителите и поръчителите на убийството.

Огнянович беше част от юридическия екип, защитавал някогашния югославски президент Слободан Милошевич в Международния арбитражен съд за някогашна Югославия в Хага.

Сръбски медии означават, че той е защитавал доста клиенти, направили тежки закононарушения, а в последните години представляваше един от водачите на незаконен клан, Лука Бойович, който в Сърбия беше оневинен по всички обвинявания, а в Испания излежава присъда за неразрешено владеене на боеприпас оръжия.

Представлявал е и майката на Лука Бойович, която предходната година беше арестувана в Черна гора, както и Джордже Прелич, един от водачите на футболния клуб "Партизан ", наказан за убийството на френски жител от футболни хулигани след мач в Белград.

В. "Блиц " оповестява, че в последните няколко месеца в Белград са убити няколко другари на Бойович. По сведения на вестника това е обвързвано с войната сред незаконни кланове, занимаващи се с разпространяване на опиати. Допуска се, че юристът може да е станал жертва на такава борба, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР