Адвокатите на тримата задържани за рекет и лихварство дупничани Апостол

...
Адвокатите на тримата задържани за рекет и лихварство дупничани Апостол
Коментари Харесай

Дясната ръка на Галеви Тоци обжалва ареста си

Адвокатите на тримата арестувани за рекет и лихварство дупничани Апостол Чакалов-Тоци, Мартин Гаврилов и Лилия Лазарова апелират решението на магистратите от Дупница пред Окръжен съд – Кюстендил.

Заседанието е планувано за през днешния ден от 14,00 ч.

Адвокатът на Мартин Гаврилов Ивайло Алексов е пуснал тъжба пред Окръжен съд – Кюстендил да бъде освободен неговият подзащитен с претекста, че Мартин Гаврилов има заеми, които би трябвало да погасява, и се грижи за двете си деца и брачната половинка си.

Пред „ Струма” юрист Алексиев разяснява: „ От събраните доказателства няма задоволително данни, че Мартин Гаврилов е направил закононарушението, за което е арестуван. Той даже не познава част от свидетелствалите против него. Ще упорствам в съда Гаврилов да бъде пуснат на независимост или да му бъде наложена по-лека мярка – „ подписка” или парична гаранция. Ще желая експертиза на телефонната клетка за контактите на Гаврилов”, заключи юрист Алексиев.

Адвокатът на Лилия Лазарова – Роза Атанасова, също е обжалвала постановеното решение на Районен съд за мярката „ домакински арест” за подзащитната й. Роза Атанасова ще изиска от Окръжен съд – Кюстендил по-лека мярка за Лилия Лазарова – „ подписка” или парична гаранция с претекста, че Лилия Лазарова е майка на две деца. В офиса за бързи заеми на Ап. Чакалов-Тоци в Дупница тя работи като районен управител на „ Кредит хелп”.

Апостол Чакалов е наел двама юристи да пазят правата му – Александър Райнов от Дупница и кюстендилския му сътрудник Емил Велинов.

Те са обжалвали наложената му „ непрекъсната мярка задържане под стража” пред Окръжен съд – Кюстендил. Оказа се, че Апостол Чакалов-Тоци е с чисто правосъдно минало, макар че излежа 4 година присъда за присъединяване в ОПГ /организирана незаконна група/, проведена от Братя Галеви.

Адвокат Ив. Алексиев изясни, че след приключване на три години от излежаване на присъдата се получава автоматизирано реабилитация и не се вписва присъдата в удостоверение за съдимост.

Тоци, аверът му Мартин Гаврилов и служителката в офиса на Тоци Лилия Лазарова бяха арестувани с обвиняване, че за интервала 21 юни 2021 година до деня на задържането им 13.02.2022 година дружно и по настрана са заплашвали лица от Бобов дол и Дупница с ликвидиране и принуждение да се разпоредят с парична сума в интерес на „ Кредит Хелп”.

На 13.02. 2022 година криминалисти от ОДМВР – Кюстендил направиха обиск в офиса за бързи заеми на Апостол Чакалов-Тоци в Дупница и иззеха документи и компютри.

След няколкочасово търсене той беше арестуван. Срещу тримата се водят обособени каузи за закана за ликвидиране и принуждение.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР