Адвокатите на Тръмп отново в съда в окръг Колумбия, тъй като двете страни се различават относно датата на процеса по делото за подривна дейност в изборите

...
ВАШИНГТОН (АП) — Адвокатите на Доналд Тръмп трябва да се
Коментари Харесай

ВАШИНГТОН (АП) — Адвокатите на Доналд Тръмп трябва да се върнат в съда в понеделник, тъй като федерален съдия разглежда радикално противоречиви предложения за дата на процеса по делото, обвиняващо го в работа за отмяна на резултатите от президентските избори през 2020 г. в навечерието на бунта на 6 януари 2021 г. в Капитолия на САЩ.

Екипът на специалния прокурор Джак Смит предложи ян. 2, 2024 г. процес във федералния съд във Вашингтон, един от четирите града, където Тръмп може да бъде изправен пред съда още следващата година. Адвокатите на Тръмп, позовавайки се на времето, което според тях е необходимо за преглед на 11,5 милиона страници от документи, които са получили от прокурорите, поискаха процес през април 2026 г. - около година и половина след президентските избори.

САЩ Очаква се окръжният съдия Таня Чуткан да определи поне предварителна дата на процеса по време на конференцията за състоянието в понеделник.

Друга потенциална точка от дневния ред може да бъде допълнително обсъждане на всички ограничения на Тръмп при публичното обсъждане на доказателства по делото. Чуткан каза на изслушване по-рано този месец, че ще „вземе всички необходими мерки, за да защити целостта на делото“ и предупреди, че „подстрекателски“ изявления относно производството могат да я накарат да премести делото по-бързо в съдебен процес, за да предотврати сплашване на свидетели или замърсяване на съдебните заседатели.

Федералното съдебно преследване за подривна дейност е едно от четирите наказателни дела срещу Тръмп. Екипът на Смит заведе отделно федерално дело, обвиняващо го в незаконно задържане на секретни документи в имота му във Флорида, Мар-а-Лаго, и отказ да ги върне. Този случай в момента е насрочен за съдебен процес следващия 20 май.

Той също така е изправен пред държавни дела в Ню Йорк и Джорджия. Прокурорите в Манхатън го обвиниха във фалшифициране на бизнес досиета във връзка с тайно плащане на пари на порно актриса, която каза, че е имала извънбрачна връзка с Тръмп, докато прокурорите в окръг Фултън, Джорджия, обвиниха Тръмп и 18 други в заговор за рекет, насочен към отмяна на изборите в този щат през 2020 г.

Тръмп се предаде в четвъртък в този случай, позирайки с намръщено лице за първата снимка в американската история на бивш президент на САЩ.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР